Ingezonden persbericht


Persbericht Radio 2

21 december 2005

Katie Melua en Matt Dusk live op Radio 2

Op vrijdag 23 december zendt Radio 2 tussen 21.00 en 23.00 uur de live-concerten uit, die Katie Melua en Matt Dusk onlangs gaven in een uitverkochte theaterfabriek in Amsterdam. Melua en Dusk worden begeleid door het Metropole Orkest olv. Arjan Tien.

De Canadees Dusk behoort tot de nieuwe generatie crooners waar Michael Bublé ook deel van uitmaakt. Dusk, ook wel de jonge Frank Sinatra genoemd, zingt onder andere zijn versie van "Please please me" van Lennon & McCartney. Daarnaast "Cold as Ice" en "Two shots". Een nummer geschreven door Bono en the Edge van U2 en oorspronkelijk bedoeld voor Frank Sinatra.

De Engels-Georgische Katie Melua is met haar debuut-CD "Call of the search" in korte tijd doorgebroken in heel Europa. Naast het titelnummer van haar eerste CD, zingt ze onder meer "Crawling up that hill" en haar hit "Nine million bicycles".

Radio 2 neemt onder de titel 2 in Concert regelmatig live-concerten op met het Metropole Orkest en bekende en doorbrekende artiesten. In 2005 heeft Radio 2 live-concerten opgenomen met Cliff Richard, Lucie Silvas en Patrizio Buanne.



Ingezonden persbericht