Nederlandse Moslim Omroep

PERSBERICHT, 23 DECEMBER 2005

-----------------------------------

WATNOU..?! VRIJDAG 23 DECEMBER TUSSEN 16.00 EN 17.00 OP 747 AM

Vrijdag 23 december is er een weer een nieuwe aflevering van WATNOU..?!, het jongerenprogramma van de NMO. De presentatie is in handen van Rinse de Valk en Raja Felgata.

Aan het eind van het jaar vinden weer vele terugblikken en verkiezingen plaats. Zo ook die van moslim van het jaar. Wie zijn de kandidaten en de grootste kanshebbers? Is het Ali B., Aboutaleb, imam Fawaz of toch Ibrahim Affelay? Umar Mirza van organisator wijblijvenhier.nl licht de nominaties in WATNOU..?! toe. De uitreiking zal plaats vinden tijdens het offerfeest op 10 januari.

De student van het jaar is al wel bekend: het is de 25-jarige Murat Ersoy, voormalig voorzitter van studentenvereniging Eurasia en fervent modderworstelaar. In WATNOU..?! een gesprek met deze illustere winnaar die zijn loopbaan begon met een lts-advies.

Dat wel meer allochtone leerlingen te laag ingeschaald werden werd duidelijk uit het onderzoek van de Adviesraad Diversiteit en Integratie. Zij komen deze week met een rapport waarin zij met adviezen komen om meer allochtone leerlingen op de juiste plek te krijgen. Woordvoerder Bülent Okyay licht toe hoe dat zou moeten gebeuren.

Tenslotte aandacht voor nostalgie: vele mooie oude mondelinge verhalen dreigen verloren te gaan nu de oudere generatie langzaam verdwijnt. Twee jonge Marokkaanse vrouwen willen deze verhalen nog verzamelen voor ze verloren gaan. Fatiha en Nadia leggen uit hoe zij die verhalen op het spoor komen en om wat voor verhalen het gaat.

WATNOU..?!
Iedere vrijdag tussen 16.00 en 17.00 WATNOU..?!- een levendig live-programma vol energie, discussie, muziek en cultuur.

WATNOU..?! behandelt onderwerpen die moslimjongeren bezig houden. WATNOU..?! biedt jongeren een uniek platform om hun meningen en gevoelens te uiten. Live vanuit Studio AKN in Hilversum. Brutaal, snel, actueel & pittig. WATNOU..?!