Politie Drenthe

Vrijdagmorgen

Hoogeveen, 23-12-2005

Politie zoekt getuigen aanrijding
HOOGEVEEN De politie in Hoogeveen wil graag in contact komen met mensen die donderdagmiddag getuige zijn geweest van een aanrijding op de kruising van de Zuiderweg met de Carstenstraat en Kortenaerstraat in Hoogeveen. Tegen 18.15 uur botsten daar twee personenautos op elkaar. Eén van de autos werd bestuurd door een 49 jr. vrouw uit Slagharen. De andere auto door een 24 jr. man uit Hoogeveen. De man raakte licht gewond en is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Hoogeveen. De toedracht van de aanrijding is niet helemaal duidelijk. Ondanks een getuige geven de betrokken partijen verschillende lezingen. Mogelijk dat meer getuigen duidelijkheid kunnen brengen. Men kan via 0900-8844 in contact komen met de politie. (05-210912)

Overstekende vrouw aangereden
ASSEN Op de Industrieweg in Assen is donderdagavond een 78 jr. vrouw uit Gieterveen aangereden door een auto en gewond geraakt. De vrouw stak de rijbaan over. De 55 jr. automobilist uit Assen kon de vrouw niet meer ontwijken. De vrouw is overgebracht naar het ziekenhuis in Assen.

Politie bekeurt veroorzaker geluidsoverlast
ASSEN De politie maakt proces-verbaal op tegen een 58 jr. bewoner van de Delft in Assen. Donderdagavond rond middernacht had hij zijn geluidsinstallatie zo hard aan staan dat dit zes woningen verderop te horen was. Omdat hij niet reageerde op reacties van buurtbewoners werd de politie ingeschakeld. Bij een volgende overtreding wordt zijn geluidsinstallatie in beslag genomen.

Fietser gewond
ASSEN Bij een aanrijding op de Groningerstraat in Assen raakte donderdagavond een 15 jr. fietser (woonplaats nog niet bekend) gewond. De jongen stak de weg over en zag daarbij een auto, bestuurd door een 25 jr. inwoner van Assen over het hoofd. Een aanrijding volgde waarbij de jongen gewond raakte. Hij is met beenletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Assen.

Dronken automobilist rijdt rotonde op en loopt weg HOOGEVEEN De politie hield in de nacht van donderdag op vrijdag op de Melkweg in Hoogeveen een (beschonken) 39 jr. man uit Coevorden aan. De politie vond de man op aanwijzing van een paar getuigen. Kort daarvoor was een personenauto bij de rotonde in de Mr. Cramerweg rechtdoor gereden en midden op de rotonde tot stilstand gekomen. Toen de politie arriveerde was de bestuurder verdwenen. Een zoektocht in de omgeving leidde uiteindelijk via de getuigen naar de verdachte. Hij had de autosleutels nog op zak. Op het politiebureau toonde de ademanalyse een alcoholgehalte aan van 1,6 promille. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Met een dagvaarding is hij na verhoor in vrijheid gesteld.

Dirk Neef verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot dinsdag 08.00 uur. Tel. 0592 - 452475 of 06 - 51 55 7950.