Politie Hollands Midden

Datum: 23 December 2005

Bureau Communicatie is vanaf vanmiddag 16.00 uur via de calamiteitenregeling te bereiken.

Lisse Aanrijding De politie bood op donderdag 22 december, omstreeks 19.50 uur, hulp bij een aanrijding op de Mendeldreef. Op het kruispunt met de Keukenhofdreef, verleende een 78-jarige automobilist uit Midwoud, geen voorrang aan een 42-jarige automobiliste uit Noordwijkerhout. Door de aanrijding raakte de vrouw de macht over het stuur kwijt waarna zij een verkeersbord raakte om vervolgens een voetganger die bij de bushalte stond te wachten aanreed. De voetganger raakte gewond aan knie en hand en is per ambulance naar het LUMC gebracht.

Leiden Fietsster zonder licht wordt aangereden De politie spoedde zich op donderdag 22 december, omstreeks 17.00 uur, naar de Stevenshofdreef. Een 14-jarige fietsster uit Leiden bleek te zijn aangereden door een automobilist. De automobilist, een 20-jarige man uit Nieuw Vennep, reed over de Ina Boudier Bakkerstraat. Op het kruispunt van de Stevenshofdreef verleende hij geen voorrang aan de fietsster die op de kruisende weg reed. De fietsster kwam door de aanrijding ten val en liep diverse schaafwonden op. Zij heeft verklaard geen verlichting gevoerd te hebben. De politie wijst erop dat het voeren van verlichting ongelukken kan voorkomen. Daarom controleert de politie regelmatig fietsster op de werking van het licht.

Leiden Aanhoudingen na mishandeling De politie heeft in de nacht van donderdag 22 op vrijdag 23 december een 22-jarige Leidenaar en een 23-jarige man uit Verona (I) aangehouden op verdenking van mishandeling van een 30-jarige Leidenaar. De laatste sprak de mannen aan over het urineren over en in de wasbakken van een uitgaansgelegenheid aan het Stadhuisplein. Dit gesprek liep uit op het mishandelen van de 30-jarige. Hierbij werd gebruikgemaakt van een stukgeslagen bierglas. De Leidenaar liep verwondingen op in zijn gezicht. De politie hield de verdachten ter plaatse aan.

Alphen aan den Rijn Aanhoudingen na vechtpartij De politie stelt een onderzoek in naar een vechtpartij tussen vijf personen in een uitgaansgelegenheid aan de Julianastraat. De politie kreeg vrijdag 23 december, even voor 03.30 uur, de melding van een medewerker van de zaak. De politie hield een 17-jarige vrouw, een 23-jarige man, beiden uit Hazerswoude-Rijndijk, en een 25-jarige man uit Koudekerk aan den Rijn aan. De vrouw zou een sigaret in het gezicht van een 20-jarige Alphenaar hebben gedrukt. De twee andere verdachten zouden hebben geslagen. Naast de Alphenaar deden nog twee plaatsgenoten aangifte.

Benthuizen Auto raakt boom De hulpverleningsdiensten waaronder de politie en de brandweer werden op donderdag, omstreeks 20.45 uur, ingeschakeld bij een verkeersongeval. In Benthuizen op de Omleidingsweg bleek er een auto tegen een boom aangereden te zijn. Twee inzittenden zaten bekneld en zijn door de brandweer bevrijd door het dak open te knippen. De bestuurder van de auto, een 68-jarige man, en zijn vrouw, een 67-jarige, beiden uit Zoetermeer zijn met ernstige verwondingen overgebracht naar het LUMC. De politie onderzoekt de oorzaak van het ongeluk. Tijdens de afwikkeling van het ongeval is de weg in beide kanten afgezet geweest.

Leiderdorp Scooter rijdt op fietssters in Agenten kregen op donderdag 22 december, omstreeks 15.15 uur, de melding dat er een ongeluk had plaatsgevonden op de kruising van de Dom Helder Camaraplaats en de Engelendaal. Twee fietssters van 14 jaar uit Roelofarendsveen en Leiden kwamen vanuit de Dom Helder Camaraplaats het fietspad van de Engelendaal uitrijden zonder daarbij het verkeer op het fietspad voor te laten. Een scooter, met twee opzittende, een 18-jarige Leidse en een 21-jarige Leiderdorpse, reden op het kruisende fietspad en konden een aanrijding niet meer voorkomen. De twee op de scooter raakten gewond en zijn beiden overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis. De twee fietssters zijn ongedeerd gebleven.

Leiden Aanhouding Een motoragent hield op donderdag 22 december, omstreeks 22.00 uur, een 40-jarige Leidenaar staande omdat hij geen licht voerde op zijn fiets. De man reageerde echter agressief en wilde doorrijden. De man werd klemgereden door de motoragent die de man wilde wijzen op zijn verlichting. De man viel daarop de agent aan en bedreigde de man verbaal. Met pepperspray werd de man tot kalmte bedaard. De man werd vervolgens aangehouden en overgebracht naar het bureau. De man verklaarde, na zijn roes te hebben uitgeslapen, dat hij onder invloed van drank agressief op de motoragent had gereageerd. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Gouda Verdachten van inbraak heengezonden De politie heeft donderdag 22 december, rond 12.00 uur, twee verdachten van een bedrijfsinbraak heengezonden. De politie hield die nacht aan het Kale Jonkerpad twee Gouwenaren van 25 en 26 jaar aan. Kort daarvoor was er ingebroken in een voetbalkantine aan de Sportlaan waarbij ook het inbraakalarm was afgegaan. Onderweg naar het pand kwamen de agenten een auto tegen. Gezien de plaats en de richting van waaruit de auto kwam stelden de agenten een nader onderzoek in naar de inzittenden. De politie trof in de auto en bij de mannen aanwijzingen aan die voldoende waren om hen als verdachte aan te merken. De betrokkenheid van de verdachten bij de inbraak kon in het nadere onderzoek niet worden vastgesteld.

Moordrecht Controle parkeergedrag bij school De politie heeft, in verband met parkeeroverlast van ouders die hun kinderen van school halen, een controle parkeergedrag verricht op het Pijlkruid. Op het woonerf werden vier auto's aangetroffen die verkeerd buiten de vakken geparkeerd stonden.

Moerkapelle Aanhoudingen na inbraak in pand

De politie heeft donderdagavond, 22 december, één meisje en vijf jongens uit Moerkapelle in de leeftijd van tussen de 16 en de 21 jaar aangehouden op verdenking van inbraak in een leegstand bankgebouw aan de Dorpsstraat. Een getuige nam poolshoogte bij het pand en merkte dat een aantal jongeren binnen zat. De getuige bleef bij de ruit staan die vermoedelijk door de groep was vernield. Een van de jongeren probeerde via de ruit naar buiten te gaan. De getuige kon dit voorkomen en maande de groep te blijven wachten tot de komst van de politie.

Waddinxveen Aanhouding na controle auto

De politie heeft in de vroege ochtend van vrijdag 23 december een 19-jarige automobilist uit Moordrecht aangehouden. Agenten zagen de man met nog drie inzittenden rijden over de Juliana van Stolberglaan en gaven een stopteken voor een controle. Op het moment dat de auto stopte op de Prins Bernhardlaan renden de drie inzittenden weg de woonwijk in. De bestuurder werd aangehouden toen in zijn auto inbrekerswerktuigen werden aangetroffen. De politie doet verder onderzoek.

--- einde berichten ---
---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326

---- --


Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326