Stad Utrecht, 10.15 uur

Utrecht, 23-12-2005 o Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Man zwaar mishandeld

UTRECHT De politie is op zoek naar getuigen van een ernstige mishandeling die in de nacht van woensdag 21 op donderdag 22 december plaatsvond op de Maliebaan.

Een 28-jarige man uit Utrecht fietste omstreeks 01.00 uur over de Burgemeester Reigerstraat en wilde de Maliebaan oprijden. Op dat moment werd de man afgesneden door vier jongens op hun fietsen. De man maakte hierover een opmerking waarop de jongens stopten en de man van zijn fiets sloegen.

Het slachtoffer werd zo mishandeld dat hij naar het ziekenhuis moest voor behandeling. Hier bleek dat hij door de mishandeling een gebroken bovenarm, gekneusde elleboog en pols, diverse snijwonden in zijn gezicht, afgebroken tanden en een pijnlijke kaak had overgehouden.

De politie is op zoek naar getuigen van deze mishandeling. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht zuid i.o., tel: 0900 88 44.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT De politie heeft donderdagavond een bestuurder aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Rond 23.30 uur kreeg een 59-jarige man uit Maarssen op het Oppenheimplein een stopteken. Na een eerste blaastest bleek dat hij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 675 ug/l uit. Met een proces-verbaal en een rijverbod van zeven uur werd hij naar huis gestuurd.

Scootercontrole

UTRECHT Donderdagavond vond op de Kroonstraat een scootercontrole plaats.

Tussen 18.15 en 21.00 uur werden 28 bromfietsen gecontroleerd. Bij 12 bestuurders was alles in orde. In totaal werden 24 bekeuringen uitgeschreven voor onder andere een te hoge constructiesnelheid, slechte remmen en te veel aan geluid produceren. Bij twee bromfietsen werden de uitlaten gedemonteerd.

Winkeldief slaat op vlucht vrouw neer

UTRECHT Donderdagmiddag probeerde een winkeldief nadat hij betrapt was te vluchten en sloeg tijdens zijn vlucht een bejaarde vrouw neer.

Rond 15.10 uur zag de beveiliging van een winkel aan het Godebaldkwartier dat een jongen drank meenam zonder deze eerst af te rekenen. De beveiliging wilde de 14-jarige jongen uit Utrecht aanhouden maar deze zag kans te vluchten. Eenmaal buiten de winkel vond de jongen het nodig een niets vermoedende 71-jarige vrouw zonder enige aanleiding neer te slaan.

Uiteindelijk werd de jongen - door een onbekend gebleven getuige getackeld, waarna hij alsnog werd aangehouden. Op het bureau verklaarde de Utrechter dat hij de vrouw had neergeslagen om zo zijn vlucht zeker te stellen. Hij werd ingesloten voor verhoor.

Twee jongens aangehouden op gestolen motorscooter

UTRECHT De politie heeft donderdagmiddag twee jongens aangehouden omdat zij met een gestolen motorscooter probeerden een diefstal te plegen.

Omstreeks 13.05 uur kreeg de politie een melding dat er een aanrijding had plaatsgevonden ter hoogte van verkeersplein Hooggelegen. Op het moment dat de agenten bij de plaats van het ongeval kwamen aanrijden zagen zij op een afstand twee jongens op een motorscooter naar een van de betrokken autos bij de aanrijding rijden. De passagier stapte van de scooter af en ging - zonder dat iemand het in de gaten had - een kijkje nemen in het voertuig. Op het moment dat de hand van de jongen de auto in ging zag hij de agenten komen aanrijden. Hij schrok, sprong achter op de scooter en reed hard weg.

De agenten zetten de achtervolging in en konden ter hoogte van de Lage Weide één van de jongens een 16-jarige Utrechter aanhouden. De tweede ook 16 jaar en uit Utrecht - zag kans om met de motorscooter verder te rijden maar kon uiteindelijk op de oude sportvelden langs de Rijksweg A2 ook worden aangehouden. De scooter had geen contactslot en verzekeringsplaatje meer en werd voor onderzoek meegenomen.