Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Verkeerscontroles Rivierenland

Publicatiedatum: 23-12-2005 10:40:18

Het regionale Verkeershandhavingsteam heeft donderdag in het district Rivierenland op diverse wegen verkeerscontroles uitgevoerd. Op de Wageningsestraat in Andelst is met de lasergun de snelheid van 150 passanten gemeten. Eén bestuurder reed harder dan de toegestane 50 km/h. Drie inzittenden van deze 150 voertuigen droegen hun gordel niet en kregen hier een bekeuring voor. In Elst is op de Aamsestraat de snelheid van 600 passanten met de lasergun gecontroleerd. Zeven bestuurders hielden zich niet aan de maximum snelheid van 50 km/h. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 79 km/h.

In Lathum is op de Rivierweg een verkeerscontrole gehouden waarbij de inzittenden van 100 voertuigen zijn gecontroleerd op het dragen van de autogordel. Zes personen hadden hun gordel niet om en kregen een bekeuring. Van 800 passanten is met de lasergun de snelheid gemeten. Dertien bestuurders reden harder dan de toegestane 80 km/h. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 104 km/h. Ook zijn 50 blaastesten afgenomen maar geen enkele bestuurder had teveel gedronken. Verder zijn zeventien bekeuringen uitgeschreven, onder andere voor bellen achter het stuur, onjuiste verlichting en een te hoge constructiesnelheid van brom- of snorfiets.

In samenwerking met de plaatselijke politie heeft het Verkeershandhavingsteam in Zetten meegewerkt aan een fietsverlichtingscontrole. Op de Wageningsestraat, Steenbeekstraat en Heldringstraat zijn de fietsers gecontroleerd. In totaal zijn 56 bekeuringen uitgeschreven voor het niet voeren van de juiste verlichting.

Tussen 15.30 en 21.00 uur is in Huissen op de Karstraat zowel met de lasergun als de radar de snelheid van bijna 3.000 passanten gemeten. 277 Bestuurders reden harder dan de toegestane 50 km/h. Deze controle is in het kader van het project Subjectieve onveiligheid gehouden.

Het Verkeershandhavingsteam houdt snelheidscontroles op 28 geselecteerde trajectwegen binnen en buiten de bebouwde kom. Op deze wegen gebeuren veel ongelukken met ernstige afloop. Uit onderzoek door de verkeersadviseurs van de politie Gelderland-Midden is gebleken dat de meeste veelal veroorzaakt worden door te hard rijden. Op basis van deze onderzoeken houdt het Verkeershandhavingsteam daarom verkeerscontroles. Echter, met enige regelmaat wordt geklaagd over verkeersonveilige situaties op plaatsen waar dit niet ondersteund wordt door objectieve cijfers zoals het aantal ongevallen. Daarom is het project subjectieve verkeersonveiligheid gestart met als doel deze onveiligheid te verminderen.

voor nadere informatie:
Judith Peters-Nillesen
Communicatie Verkeershandhaving
politie Gelderland-Midden
026 400 2421

---


---

Wageningen - Invalide aangereden en licht gewond
Publicatiedatum: 23-12-2005 10:49:42

Een 34-jarige invalide vrouw uit Wageningen is donderdagavond licht gewond geraakt nadat ze op de Rooseveltweg, nabij de Van Eckweg was aangereden door een auto. Het slachtoffer zou volgens haar verklaring met haar invalidenwagen hebben stilgestaan op de Roosveltweg, vlakbij de kruising. Op dat moment kwam vanaf de Van Eckweg een auto, bestuurd door een 68-jarige man en plaatsgenoot van het slachtoffer. Die had de stilstaande vrouw vermoedelijk te laat opgemerkt en botste tegen haar invalidenwagentje. Het slachtoffer liep daarbij pijnklachten op aan een been. Bij de aanrijding was licht materiële schade ontstaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - Edenaar aangehouden na huiselijk geweld

Publicatiedatum: 23-12-2005 10:49:13

De Edese politie heeft donderdagavond in een woning in Ede-Zuid een 56-jarige man aangehouden na huiselijk geweld. De man wordt ervan verdacht zijn 54-jarige echtgenote bij een ruzie te hebben mishandeld door haar bij de keel te grijpen. Ook zou hij een deel van de inboedel vernield hebben. Het slachtoffer vluchtte de woning uit en waarschuwde de politie. Agenten hielden even later de Edenaar in zijn woning aan; de man bleek kennelijk onder invloed van alcohol. De verdachte Edenaar is ingesloten. Door de vrouw is aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Hoevelaken - Beschonken Hoevelaker opgepakt

Publicatiedatum: 23-12-2005 10:33:57

Een 33-jarige man uit Hoevelaken is donderdagavond op de Leeuweriklaan in zijn woonplaats door de politie aangehouden wegens openbare dronkenschap. De man was in kennelijke staat van dronkenschap bij een willekeurige woning naar binnen gegaan. Wat daar de bedoeling van was is onbekend. De bewoner probeerde de man zijn huis uit te krijgen maar de Hoevelaker bleef terugkomen. Daarop waarschuwde de bewoner de politie die de man aanhield. Toen duidelijk werd dat hij mee moest stribbelde hij tegen. De agenten wisten de man uiteindelijk mee te krijgen waarna hij ter ontnuchtering is ingesloten in het politiebureau.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606