Pzo

Menzis treedt toe tot zorgcollectief voor zelfstandigen

DEN HAAG, 22 december 2005 - Ook zorgverzekeraar Menzis treedt toe tot het zorgcollectief dat de Vereniging Platform Zelfstandige Ondernemers (PZO) voor haar leden heeft afgesloten. Aan het PZO Zorgcollectief doen op dit moment ook de verzekeraars VGZ/Trias, Agis en Fortis ASR mee. Menzis biedt PZO-leden al een basisverzekering zonder eigen risico vanaf 981 euro. Ook op de aanvullende verzekeringen van Menzis krijgen PZO-leden zeer aantrekkelijke kortingen.

Via het PZO Zorgcollectief kan een zelfstandige ondernemer bij jaarbetaling al een natura-polis zonder eigen risico afsluiten voor een jaarpremie van 917,- euro. Een restitutie-polis zonder eigen risico is er al vanaf 942,- euro. Ook op de aanvullende verzekeringen - aangeboden op basis van non-selectie - biedt PZO zelfstandigen een uitstekende dekking tegen zeer scherpe premies. De partner van de zelfstandige en eventuele kinderen tot 18 jaar kunnen eveneens gebruik maken van het PZO Zorgcollectief. Een compleet overzicht van de premies en de dekking binnen het PZO Zorgcollectief is te vinden op de website van PZO: www.pzo.nl.

Veel zelfstandigen - en in het bijzonder de directeur-groot aandeelhouder - zijn door de invoering van de zorgverzekeringswet per 1 januari 2006 aanzienlijk meer kwijt aan hun ziektekostenverzekering. Daarom wil PZO zoveel mogelijk leden laten profiteren van de collectieve kortingen. Door de contracten met meerdere verzekeraars kan ieder PZO-lid binnen de collectiviteit tóch een pakket op maat kiezen. PZO heeft de keuze voor de drie verzekeraars gemaakt in nauwe samenwerking met Kendall Mason Independent Insurance Analists. De uiteindelijke selectie is - naast de geboden pakketten en de premie - tevens gebaseerd op kwaliteitsaspecten als service-verlening en gemak.

PZO is de onafhankelijke koepelorganisatie van zelfstandige ondernemers zonder personeel (zzp'ers). PZO vertegenwoordigt direct - al dan niet via branche- of beroepsorganisaties
- meer dan 10.000 zzp'ers en indirect enkele tienduizenden zzp'ers in verschillende sectoren. Het gaat daarbij onder andere om interim-managers, organisatie-adviseurs, filmmakers, thuiszorgers, interimmachinisten, ICT-specialisten, arbeidsdeskundigen, loopbaan-adviseurs, eigen rijders, klusbedrijven, tolken en vertalers.