Politie Twente

Persberichten Politie Twente 23 december 2005

Bedreiging

Politie houdt verdachte aan

Enschede

Op donderdag 22 december wordt om 22.15 uur gemeld dat een lastige passagier uit de bus is gezet bij het busstation in Enschede. De passagier is onder invloed en blijft zich vervelend gedragen en bedreigt daarbij twee buschauffeurs. Ook probeert de passagier een van de buschauffeurs te slaan. De politie treft de passagier op aanwijzing van de chauffeurs op het busstation aan en wordt eveneens door de man, een 42 jarige Enschedeër uitgescholden. De 42 jarige is daarop aangehouden voor bedreiging en belediging en voor nader verhoor opgesloten. (bps: 05-162008 )

Bromfietser gewond na val

Politie neemt bloedproef af in verband met alcoholgebruik

Enschede

Op vrijdag 23 december wordt om 02.10 uur een ongeval met letsel gemeld op de Zuiderval in Enschede. De politie treft een man bewusteloos, liggend op het wegdek aan. Enkele meters van hem vandaan liggen zijn bromfiets en zijn helm. De bromfietser betreft een 21 jarige Enschedeër. Nadat de man bij kennis is gekomen weet hij zich van het ongeval niets te herinneren. Hij wordt met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht en kan na behandeling naar huis. Bij de verdachte wordt alcoholgebruik geconstateerd, waarop hem een bloedproef wordt afgenomen.Uit het door de politie ingestelde onderzoek blijkt niet van een aanrijding. Vermoedelijk is de 21 jarige door zijn drankgebruik de controle over de bromfiets verloren en onderuit gegaan. (bps: 05-162053)

Veroorzaker aanrijdingen rijdt door

Automobilist rijdt na aanrijding door; veroorzaakt daarbij een tweede aanrijding en gaat er vandoor

Enschede

Op donderdag 22 december vindt om 18.45 uur een aanrijding plaats tussen twee auto's op de Oldenzaalsestraat ter hoogte van de kruising met de Potsweg/ Kotkampweg in Enschede. Een 48 jarige man uit Ootmarsum remt af voor het rode verkeerslicht als hij plotseling van achteren wordt aangereden door een auto. De veroorzaker bedenkt zich niet en gaat er vandoor. In de haast om te keren komt hij in aanrijding met een tegemoetkomende auto, bestuurd door een 38 jarige man uit Losser. Hierna gaat de veroorzaker er alsnog met zijn auto vandoor zonder zijn identiteit bekend te maken. Niemand raakt bij de aanrijdingen gewond, wel raken de betrokken auto's behoorlijk beschadigd. De politie is bekend met de identiteit van de auto en heeft onmiddellijk een onderzoek ingesteld naar de eigenaar van de betrokken auto. Auto en eigenaar zijn nog niet aangetroffen. Het onderzoek wordt voortgezet. (bps: 05-161950 )

Diefstal auto

Auto gestolen

Enschede

Op donderdag 22 december doet een 70 jarige Enschedeër aangifte van diefstal van de auto van zijn dochter. Deze auto is tussen woensdagavond 21 december om 22.15 uur en donderdagochtend 22 december om 09.00 uur gestolen vanaf het pleintje voor de ingang van het winkelcentrum Helmerhoek aan de Kevelhamhoek. De auto betreft een groene Nissan Sunny met het kenteken GR-NV-49. (bps: 05-161670)

Taxi vernield

Aangehouden verdachte verkeert onder invloed en vernielt de voorruit van de taxi

Enschede

Op vrijdag 23 december wordt om 00.10 uur een vernieling gemeld door een 37 jarige taxichauffeur uit Losser. De 37 jarige vervoert een klant, die behoorlijk onder invloed verkeert. Aangekomen bij het uitstappunt aan de Pathmossingel, wordt de klant ineens, zonder dat daar aanleiding voor is, zeer agressief en slaat een paar keer tegen de voorruit van de auto. Daardoor ontstaat een grote barst in de ruit. De politie houdt de klant, een 43 jarige Enschedeër aan en sluit hem voor nader onderzoek op. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 05-162626)

Controle coffeeshops

Controle levert geen overtredingen op

Enschede

Op donderdag 22 december heeft de politie in de middag en avond een controle gehouden bij coffee- en smartshops in de binnenstad van Enschede. Doel van de controle was inzicht te krijgen op het gebied van de veiligheid, leefbaarheid en hygiëneomstandigheden. Deze actie maakt deel uit van reguliere controles die de politie enkele malen per jaar houdt.

In totaal zijn 7 coffeeshops en 3 smartshops gecontroleerd. Daarbij is geen enkele overtreding geconstateerd. De politie stelt daarmee vast dat de zaken redelijk goed voor elkaar zijn en dat de controles in het verleden hun vruchten afwerpen.

Daarnaast zijn naar aanleiding van serieuze meldingen op een aantal adressen onderzoeken ingesteld naar mogelijke hennepkwekerijen. Op 9 adressen, verdeeld over Enschede, is gecontroleerd. Er zijn geen hennepkwekerijen aangetroffen. De bewoners waren meewerkend en hadden geen bezwaar tegen de controle. Slechts op een adres heeft de politie gebruik moeten maken van een machtiging om binnen te komen. (bps: 05-161900)

Ageeth Doldersum en Monique Oude Wolbers: 053--4555588


---- --