Eemland noord, 11.15 uur

Utrecht, 23-12-2005

Snelheidscontrole

SOEST De wijkpolitie heeft woensdag 21 december een snelheidscontrole gehouden op de Amersfoortsestraat in Soesterberg en de Koningsweg in Soest.

Op de Amersfoortsestraat werden 13 automobilisten betrapt op het overschrijden van de toegestane maximumsnelheid van 80 kilometer per uur. De top lag op 115 kilometer per uur.

Op de Koningsweg reden 21 bestuurders sneller dan de toegestane maximumsnelheid van 50 kilometer per uur. Daar lag de top op 81 kilometer per uur.

Bekeuringen voor vuurwerk

SOEST De wijkpolitie heeft woensdag 21 december twee minderjarige jongens uit Soest bekeurd voor het afsteken van vuurwerk.

De jongens, respectievelijk 12 en 13 jaar oud, staken vuurwerk af op de Bosstraat. Bij de knapen werd nog vuurwerk aangetroffen in hun kleding. Dit werd inbeslaggenomen. Beiden zijn doorverwezen naar bureau HALT.

Verkeerscontrole

SOEST De politie controleerde donderdagmiddag op diverse verkeersgedragingen op de Artolottilaan, Birkstraat, A.P. Hilhorstweg en de Di Lassostraat. Zij schreven diverse bekeuringen uit, onder andere voor het niet gebruiken van de helm, fietsen zonder verlichting en rijden in verboden richting.

Dure boodschappen

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG De politie werd donderdagmiddag rond 13.55 uur gestuurd naar een winkel aan de Tuinfluiter. Hier had een 45-jarige vrouw uit Bunschoten-Spakenburg boodschappen gedaan zonder ze allemaal af te rekenen bij de kassa. De vrouw werd aangehouden en overgedragen aan de politie. De vrouw heeft de boodschappen alsnog betaald en heeft een sanctie opgelegd gekregen van 150 euro die zij meteen voldeed.