Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (23/12/05)

OOSTERHOUT NB, 23 december 2005

Vrouw komt om het leven door verbranding

MOLENSCHOT: Een 55-jarige vrouw uit Molenschot is donderdag 22 december door verbranding om het leven gekomen.
De politie kreeg omstreeks 18.10 uur een melding van een vriendin van de vrouw. Die had die dag een afspraak met de Molenschotse, maar ze was niet komen opdagen en had ook niet afgebeld. Toen de vriendin vervolgens een kijkje ging nemen in de woning van de vrouw op een Molenschotse camping, trof ze haar levenloos aan.
De politie stelde direct een uitgebreid onderzoek in, waaruit bleek dat de kleding van het slachtoffer, vermoedelijk door een brandende sigaret, vlam heeft gevat. De vrouw heeft nog geprobeerd het vuur te doven, maar dit is niet gelukt.
De politie heeft de nabestaanden in kennis gesteld van dit noodlottige ongeval. Een misdrijf wordt uitgesloten.

Gewapende overval op woning

WAALWIJK: Twee gemaskerde en gewapende mannen hebben donderdagavond 22 december net na 20.00 uur een overval gepleegd op een woning in de Loeffstraat.
Daarbij bedreigden ze de twee bewoners, een 60-jarige Waalwijker en zijn 17-jarige zoon, met een vuurwapen. De zoon had de overvallers binnengelaten, nadat er was aangebeld. Zijn vader verzette zich tegen de overval en raakte in gevecht met één van de twee overvallers. Daarbij raakte hij gewond aan zijn hoofd. Nadat één van de mannen de woning had doorzocht, is het tweetal er zonder buit weer vandoor gegaan.
De politie stelt een uitgebreid onderzoek in.

Auteur: Leonie van Ooijen