Binnensticht, 11.10 uur

Utrecht, 23-12-2005

Vechtpartij

BILTHOVEN De politie kreeg rond 15.45 uur de melding van een vechtpartij op de Kees Boekelaan. Daar aangekomen was er geen sprake meer van vechten. Wel rende een 13-jarige meisje uit Bilthoven hard weg. Zij voldeed aan het signalement dat eerder die dag was opgegeven bij een melding van overlast eveneens op de Kees Boekelaan. De agenten hielden haar aan. Ook werd een jongen van 16 jaar en twee mannen van 20 en 22 jaar aangehouden, allen uit Utrecht, aangehouden. Zij waren betrokken bij de vechtpartij en waren in een auto weggereden. Agenten zagen hen rijden en hebben hen alledrie aangehouden op de Lotsydreef in Utrecht. Allen werden voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Kennelijk hadden de jongens ruzie gehad en was dit uit de hand gelopen. Daarbij werd de 20-jarige aangehouden verdachte door een tot nog toe onbekende persoon in zijn gezicht gestoken. Allen zijn later op de dag heengezonden. De man die gestoken is, gaat aangifte doen.

Verkeerscontrole

HUIS TER HEIDE Tijdens een grote controle op de Zandbergenlaan werden in totaal 125 autos grondig gecontroleerd. Elke bestuurder moest een blaastest afleggen, niemand bleek teveel gedronken te hebben. Bekeuringen werden geschreven voor onder andere niet tonen van het rijbewijs, rijden zonder geldige APK, rijden met gladde banden, onnodig voeren van mistlicht, kentekenplaten die niet voldeden aan de gestelde eisen, negeren rood licht, losbreekreminrichting niet goed bevestigd. Er werden twee personen aangehouden: voor de opiumwet en voor het rijden met een ingevorderd rijbewijs. Twintig bestuurders lieten hun mankementen direct bij een ter plaatse aanwezige ANWB-monteur repareren.

Dronken automobilist

SOESTERBERG Vrijdagmorgen rond 01.00 uur controleerden politieagenten op de Rademakerstraat een 31-jarige automobilist op alcoholgebruik. Uit de blaastest op straat bleek dat hij teveel gedronken had. Hij bleek 675 ug/l in zijn lichaam te hebben. Zijn rijbewijs werd ingetrokken en hij kreeg een rijverbod. Hij zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.