Politie Zuid-Holland-Zuid

23/12 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht, 23-12-2005 o Persberichten District II

BALDADIG
ALBLASSERDAM Een 16-jarige jongen uit Alblasserdam is op 22 december op het Scheldeplein aangehouden. Hij had gedronken en had in een supermarkt een fles bier op de grond kapot gegooid. Ook bleek op de pinautomaat bij de supermarkt gebraakt te zijn. De jongen bekende het gooien van de fles, maar ontkende te hebben overgegeven. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld.

DRONKEN OP DE WEG
ARKEL Een 32-jarige bromfietser uit Leerdam is op 22 december op de Vlietskade aangehouden. Hij bleek zon drie keer teveel gedronken te hebben als maximaal is toegestaan, wat resulteerde in een rijverbod van acht uur. Hij verklaarde alcohol te hebben genuttigd tijdens een kerstborrel. Na verhoor mocht de man (lopend) naar huis.

HARDINXVELD-GIESSENDAM Een 50-jarige automobilist uit Cuijk is op 23 december op een benzinestation langs de A15 aangehouden. Hij had veel teveel gedronken en kreeg een rijverbod van 10 uren. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Ook zijn auto bleek onverzekerd.

HARDINXVELD-GIESSENDAM De politie heeft 22 december een 36-jarige man uit Velp (Gelderland) aangehouden op de A15 bij Hardinxveld-Giessendam. Ambulancepersoneel zag de man al slingerend over de A15 richting Gorinchem rijden. De ambulancemedewerkers wisten de man op de vluchtstrook te laten stoppen. De politie werd er bij gehaald. De man had teveel gedronken. Hij blies ver boven de streep ( 765 ugl). In de auto van de verdacht werd ook een keukenmes aangetroffen. Dit mes is in beslag genomen. Na verhoor is de man door de politie op het treinstation afgezet waar vandaan hij zijn weg vervolgde. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

GORINCHEM Een 54-jarige alcomobilist uit Oosterhout is op 23 december op de Banneweg aangehouden: vier uren rijverbod.

DRONKEN EN LASTIG
PAPENDRECHT Een 25-jarige man uit Papendrecht is op 22 december op de Veerdam aangehouden. De man had gedronken en vernielde in een café aan de Oude Veer een ruit. Ook zou hij personeel bedreigd hebben. Na zijn daden vertrok hij om korte tijd later terug te keren. Opnieuw ging hij door het lint en gooide een gokkast om. De man is ter ontnuchtering voor de nacht ingesloten.

ALBLASSERDAM Agenten van de Politie Zuid-Holland-Zuid hebben op 23 december met moeite een 30-jarige dronken Alblasserdammer aangehouden. De man had zojuist een horecagelegenheid aan de Dam verlaten en was op de Dam gevallen. Hij was behoorlijk dronken en wilde geen identiteitsbewijs overleggen. Aanhouding en overbrenging naar het bureau lukte pas na het nodige duw- en trekwerk, want de verdachte was erg agressief. Bij één van zijn pogingen de agenten te trappen, viel de man en kreeg een tand door zijn lip. Hij spuugde een van de agenten vervolgens met bloed in zijn gezicht, wat de agent deels wist af te weren. De agent heeft aangifte gedaan van belediging. De verdachte is voor de nacht ingesloten.

BEDRIJFSINBRAKEN
PAPENDRECHT Bij twee bedrijven aan de Ketelweg is op 22 december ingebroken. Het ene bedrijf mist een computer, het ander een geldlade met kleingeld. Beide inbraken vonden kort na elkaar plaats. Bij de bedrijven werden deuren vernield om binnen te komen. De Technische Recherche doet sporenonderzoek.

PAPENDRECHT - Bij twee bedrijven aan de Prisma is op 22 of 23 december ingebroken. Bij een bedrijf werd toegangsdeuren vernield en werd een beveiligingscamera buitgemaakt. Ter plaatse gekomen agenten ontdekten ook de inbraak bij een naburig pand. Daarbij werd eveneens een deur vernield en een geldkistje met wat kleingeld weggenomen. Het kistje werd in de buurt teruggevonden. De Technische Recherche doet ook hier sporenonderzoek.

LAAG VLIEGEN
HARDINXVELD-GIESSENDAM - Een 42-jarige man uit Hardinxveld-Giessendam is op 22 december zijn rijbewijs kwijtgeraakt. Hij reed zon 140 km/uur op de A15 waar maximaal 70 km/uur is toegestaan. Hij haalde met die snelheid twee keer rechts in en bleek geen rij- en kentekenbewijs bij zich te hebben. Bij een benzinestation kon hij worden staande gehouden.