Politie Zuid-Holland-Zuid

23/12 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 23-12-2005 o Persberichten District I

BRANDJE
ZWIJNDRECHT De politie heeft op donderdagmorgen 22 december een 19-jarige jongeman zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden aan het Bosch in Zwijndrecht. Hij wordt verdacht van brandstichting in een portiek aldaar. De jongen had een vuurtje gemaakt, omdat hij het koud had. Door de brand raakte het een en ander beschadigd. De jongeman werd meegenomen naar het politiebureau. De jongen wordt na de strafrechterlijke afhandeling van dit incident overgedragen aan de Vreemdelingendienst, omdat hij het land moet verlaten.

OPLEGGER MET BIER GESTOLEN
ZWIJNDRECHT Op de Lindtsedijk is tussen woensdag 21 december 18.30 en donderdag 22 december 06.00 uur s ochtends een trekker met oplegger gestolen. De container op de oplegger was geladen met bier. De chauffeur mist naast het bier ook nog een klein bedrag aan contant geld en papieren. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt.

VERDACHTE DRUGSDEALER AANGEHOUDEN
DORDRECHT Een 32-jarige man uit Dordrecht is op 22 december op de H.F. Tollensstraat aangehouden op verdenking van handel in harddrugs. Een dag eerder was al een 49-jarige man uit Dordrecht aangehouden in de J.J.A. Goeverneurstraat. Hij werd verdacht van het kopen van harddrugs. De politie zagen de 49-jarige met een ander in de auto zitten en had het vermoeden dat de 49-jarige harddrugs had gekocht, wat ook zo bleek te zijn. Uit het onderzoek dat volgde, kwam de naam van de 32-jarige als mogelijke dealer naar voren. Bij zijn aanhouding werd bij de 32-jarige een gebruikershoeveelheid harddrugs gevonden die in beslag is genomen. Hij is in verzekering gesteld.

DRONKEN
DORDRECHT Een 31-jarige automobilist uit Dordrecht is op 22 december op de Camphuijzenstraat aangehouden wegens rijden onder invloed: twee uren rijverbod.

DORDRECHT Een 29-jarige man uit Zwijndrecht is op 23 december op de Overkampweg aangehouden. Hij was nat en zat onder de modder, want hij had kort ervoor besloten in een nabijgelegen sloot te springen. Ongetwijfeld zullen de alcoholische versnaperingen die de man kort daarvoor op een kerstborrel had genuttigd, aan deze besluitvorming hebben bijgedragen. Hij is voor de nacht ingesloten.