Politie Twente

Persberichten Politie Twente 23 december 2005

Dronken automobilist veroorzaakt aanrijding

Politie houdt de man aan en neemt zijn rijbewijs in beslag

Overdinkel

Vrijdag 23 december wordt omstreeks 03.00 uur gemeld dat iemand even daarvoor met een bedrijfsbus een tuin van een woning aan de Kerkhofweg in Overdinkel is ingereden. De bestuurder van de bus reed een tuinhek omver, botste met de bus tegen een geparkeerd staande auto en reed vervolgens door. Politieagenten gaan in de omgeving op zoek naar de bedrijfsbus en treffen deze op de Ficksweg aan. De bestuurder slaapt terwijl de motor nog draait. De agenten vermoeden dat de man onder invloed van alcohol verkeert. Hij wil echter niet meewerken aan een blaastest en wordt door de agenten aangehouden. Ademanalyse op het politiebureau geeft een uitslag van 1,59 promille. De bestuurder, een 43-jarige man uit Gronau, krijgt proces-verbaal en moet zijn rijbewijs inleveren. Door de gedupeerden wordt aangifte gedaan. (05-162060)

Man van steiger gevallen

Bouwvakker wordt met letsel naar het ziekenhuis overgebracht

Goor

Een 44-jarige man uit Wijchen is donderdagmorgen 22 december aan het werk bij een bouw aan de H. Heijermansstraat in Goor. Hij is bezig met werkzaamheden en staat op twee meter hoogte op een steiger. De man glijdt uit en komt ten val. Hij raakt gewond en wordt per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De arbeidsinspectie is in kennis gesteld. (05-161728)

Snelheidscontroles

Politie controleert op diverse locaties op snelheid; 20 automobilisten rijden te hard

Tubbergen, Geesteren, Langeveen

Donderdagmorgen 22 december houdt de politie van 09.30 tot 12.00 uur op diverse locaties snelheidscontroles. Het verkeer in beide richtingen wordt gecontroleerd.

In Langeveen worden op de langehaarsweg 50 voertuigen gecontroleerd. 2 bestuurders blijken te hard te rijden. Hoogstgemeten snelheid is 96 km per uur.

Op de Vriezenveenseweg in Geesteren controleert de politie eveneens 50 voertuigen. 6 bestuurders rijden te hard. Hoogstgemeten snelheid is 101 km per uur.

In Tubbergen wordt op de Kloosteresweg gecontroleerd. Van de 40 gecontroleerde voertuigen rijden er 10 te hard. Hoogstgemeten snelheid is 85 km per uur.

30 voertuigen worden gecontroleerd op de Reutummerweg in Tubbergen. 2 bestuurders rijden te hard. Hoogstgemeten snelheid is 82 km per uur.

Tegen alle overtreders wordt proces-verbaal opgemaakt. (05-161765)

Man gedraagt zich verdacht

Aangehouden verdachte blijkt nog een aantal vonnissen te hebben openstaan

Almelo

Vrijdag 23 december omstreeks 01.45 uur schrikt een bewoner aan de Goossenmaatsweg in Almelo van een man die buiten de woning staat en door de ramen kijkt. De bewoner belt de politie, die vrijwel direct aanwezig is. De man staat nog steeds buiten en blijkt dronken te zijn. Hij kan geen verklaring geven voor zijn aanwezigheid, wil geen personalia opgeven en blijkt ook geen legitimatiebewijs bij zich te hebben. De agenten houden hem aan. Het blijkt te gaan om een 43-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. De man blijkt nog een aantal vonnissen te hebben openstaan. Hij is voor nader verhoor opgesloten. (05-162047)

Automobiliste gewond

Automobiliste ziet te laat dat een voor haar rijdende auto remt en botst er tegenop

Almelo

Donderdagmorgen 22 december rijdt een 31-jarige vrouw uit Almelo met haar auto over de Ootmarsumsestraat in haar woonplaats. Als de bestuurder van de auto voor haar remt omdat deze wil afslaan, kan de 31-jarige vrouw haar auto niet op tijd tot stilstand brengen. Gevolg is een aanrijding, waarbij de 31-jarige vrouw gewond raakt. Zij wordt per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De bestuurder van de andere auto, een 40-jarige vrouw uit Weerselo, blijft ongedeerd. (05-161627)

Autokraker aangehouden

Politieagent betrapt een man op inbraak in een auto en houdt hem aan

Almelo

Vrijdag 23 december omstreeks 01.15 uur betrapt een politieagent een man op inbraak in een auto op een parkeerplaats aan de Nieuwstraat in Almelo. De agent houdt de verdachte, een 46-jarige Almeloër, aan. De auto is eigendom van een 35-jarige vrouw uit Almelo. Het portier van de auto is geforceerd en er zijn diverse goederen uit de auto gestolen. Bij fouillering van de verdachte worden meerdere spullen uit de auto aangetroffen. De uit de auto gestolen radio/cd-speler wordt in de directe omgeving van de auto teruggevonden. De 46-jarige verdachte is voor nader verhoor opgesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De 35-jarige Almelose heeft inmiddels aangifte gedaan. (05-162044)

Inbraak in sportkantine

Bij inbraak in een sportkantine worden een tiental 50 liter vaten bier en een aantal flessen sterke drank gestolen

Vroomshoop

In de avond/nacht van woensdag 21 op donderdag 22 december wordt ingebroken in een kantine van een sportvereniging aan de Flierdijk in Vroomshoop. Een deur wordt geforceerd en de buit bestaat onder meer uit een tiental 50 liter vaten bier en een aantal flessen sterke drank. De daders maken mogelijk gebruik van een bestelauto of kleine vrachtauto om de vaten te kunnen vervoeren. Namens de vereniging wordt aangifte gedaan. Mogelijk hebben mensen iets verdachts gezien. De politie vraagt hen zich te melden via het nummer 0900-8844. (05-161606)

Vrouw beledigt politieagent

Politie houdt de verdachte aan

Almelo

Vrijdag 23 december komt omstreeks 03.50 uur een melding binnen van geluidsoverlast aan de C. Huygensstraat in Almelo. Politieagenten gaan naar genoemde locatie, waar vanuit een woning luide muziek klonk. Meerdere ramen staan open. De agenten spreken de bewoonster, een 31-jarige Almelose, aan. De vrouw was zichtbaar onder invloed van alcohol. De agenten waarschuwen haar dat bij een volgende keer de apparatuur in beslag genomen zal worden en verlaten de woning. Vijf minuten later komt er opnieuw een melding van geluidsoverlast uit genoemde woning. Als de politie bij de woning aankomt, blijkt het geluidsniveau zodanig laag dat van overlast geen sprake is. Op dat moment doet de 31-jarige bewoonster de deur open en begint tegen de agenten te schreeuwen. Als de agenten vertrekken, scheldt de vrouw een van de agenten uit en beledigt hem. De agenten houden de vrouw hierop aan. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt. (05-162062)

Alcoholcontroles

Politie is verheugd over het resultaat van de controles; slechts 1 van de 305 gecontroleerde bestuurders blijkt teveel alcohol gedronken te hebben

Vriezenveen, Westerhaar, Vroomshoop, Den Ham, Holten

Donderdag 22 december 19.00 uur tot vrijdag 23 december 01.00 uur controleert de politie op diverse locaties op het rijden onder invloed, namelijk in Vriezenveen (Oude Hoevenweg), Westerhaar (Dalweg, Garstweg,Hoofweg), Vroomshoop (Vriezenveenseweg), Den Ham (Daarleseweg) en Holten (Oranjestraat).

In totaal wordt bij 305 bestuurders een blaastest afgenomen. Slechts 1 bestuurder blijkt onder invloed van alcohol te zijn. Het gaat hierbij om een 61-jarige Almeloër, die op de Daarleseweg in Den Ham gecontroleerd wordt. De man wordt omstreeks 23.55 uur aangehouden en ademanalyse geeft een uitslag van 0,71 promille. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (05-162039, 162054)

Ageeth Doldersum: 053-4555588

---- --