Rijn&Venen, 11.30 uur

Utrecht, 23-12-2005 o Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Verkeersongeval met ernstig letsel

VINKEVEEN Een 44-jarige automobilist uit Mijdrecht is donderdagmiddag ernstig gewond geraakt toen hij op de Baambrugse Zuwe in Vinkeveen met zijn auto te water raakte.

Toen de politie omstreeks 15.45 uur arriveerde, lag de auto op zijn kant in het water. Omstanders hadden de zijruit van de wagen ingeslagen en hielden het hoofd van het slachtoffer boven water.

Met een touw legde de politie de auto vast aan de trekhaak van de politieauto om te voorkomen dat deze verder het water in gleed. Toen de ambulance arriveerde, werd besloten het slachtoffer uit zijn auto te tillen. Met vereende krachten werd de man op de kant getild, waarna hij werd gereanimeerd en gestabiliseerd.Vervolgens werd het slachtoffer in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis.

Vanwege het ongeluk is de Baambrugse Zuwe enige tijd afgezet geweest. De Regionale Verkeersdienst heeft op de plaats van het ongeval onderzoek verricht naar de omstandigheden en het voertuig. Er zijn geen aanwijzingen dat er alcohol in het spel was.

Rijden onder invloed

ABCOUDE Een 36-jarige automobilist uit Baambrugge is in de nacht van donderdag op vrijdag in Abcoude betrapt op rijden onder invloed.

De man werd omstreeks 02.30 aangehouden op de Kerkstraat. Op het politiebureau wees de ademtest uit dat hij een alcoholgehalte had van 575 ug/l. Het rijbewijs van de Baambruggenaar is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van zes uur. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Drinken op straat

MAARSSEN Een 15-jarige jongen uit Maarssen is donderdagavond bekeurd voor het drinken van alcohol op de openbare weg. Ook kreeg hij een boete omdat hij zich niet kon legitimeren.

De politie zag de jongen omstreeks 18.50 uur op de Pauwenkamp een biertje drinken. De jongen bleek een schoolfeest te hebben. Zijn vader kwam naar het bureau om zijn ID-kaart te tonen.

Vuurwerkoverlast

MAARSSEN De politie is donderdagavond in Park Goudestein in Maarssen in actie gekomen tegen vuurwerkoverlast door een groep jeugd in de leeftijd van 14 tot 17 jaar.

Toen twee mountainbike-agenten het park in reden, zette de groep het op een rennen. Een collega te voet wist een van de jongeren in zijn kraag te vatten, waarna twee anderen direct bleven staan. Vier anderen konden later staande worden gehouden.

Uiteindelijk werd geen vuurwerk meer aangetroffen. Twee jongens konden zich niet legitimeren. Een 14-jarige jongen kreeg daarvoor een boete. Een 15-jarige jongen moest mee naar het bureau, maar mocht weer vertrekken nadat hij alsnog een legitimatiebewijs kon overleggen.

Parkeercontrole

MONTFOORT De politie heeft donderdagmiddag tussen 16.00 en 17.00 uur gecontroleerd op het parkeergedrag in het centrum van Montfoort. Twee automobilisten vonden bij terugkeer een bekeuring onder hun ruitenwisser omdat ze een parkeerverbod hadden genegeerd.

Bestuurder aangehouden voor rijden onder invloed

WOERDEN - De politie heeft donderdagavond een man aangehouden omdat hij te veel gedronken had.

Rond 18.20 uur veroorzaakte een 70-jarige man uit Woerden een kleine aanrijding door vanuit een parkeervak aan de Hogewoerd tegen een andere auto aan te rijden. De politie die voor bemiddeling kwam rook een alcohollucht bij de veroorzaker. Na een eerste blaastest bleek dat de man te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 335 ug/l uit. Met een proces-verbaal en een rijverbod van twee uur werd hij naar huis gestuurd.