Eemland zuid, 11.25 uur

Utrecht, 23-12-2005

Politie onderzoekt schietpartij

AMERSFOORT Rond 22.35 uur donderdagavond kreeg de politie de melding dat er gevochten zou worden in een portiek aan de Berliozstraat, kort daarop gevolgd door de informatie dat er geschoten was. Aan de hand van diverse getuigenverklaringen werd duidelijk dat meerdere verdachte personen zich bevonden in een pand aan de Haydnstraat. In verband met de vermoedelijke aanwezigheid van vuurwapens werd het Arrestatieteam ingezet die de verdachten aanhielden. In totaal zijn negen verdachten in de leeftijd van 15 tot 38 jaar uit Amersfoort, Zwolle en Tilburg aangehouden. De politie stelt een onderzoek in naar de vecht- en schietpartij.

Snelheidscontrole

LEUSDEN De Regionale Verkeersdienst heeft woensdag 21 december, van 14.00 tot 16.00 uur, een snelheidscontrole gehouden op de Doornseweg.

Er werden 1680 passerende personenautos gemeten. In 41 gevallen reed men sneller dan de toegestane snelheid van 80 kilometer per uur. De top lag op 96 kilometer per uur. De overtreders krijgen de boete thuisgestuurd.

Gestolen fiets(en) teruggevonden

AMERSFOORT De politie werd donderdagavond rond 22.00 uur gestuurd naar de Liendertseweg. Hier stond een 16-jarige jongen uit Amersfoort waarvan zijn fiets was gestolen en wist wie de dader was en waar deze woonde. Toen de jongen ontdekte dat zijn fiets was gestolen en daarnaar op zoek ging, kwam hij een passant tegen die verklaarde dat hij zojuist een meisje met zijn fiets had zien lopen en wist waar zij woonde. Ze hebben aangebeld, maar er werd niet opengedaan. Hierop hebben zij de politie gebeld.

De politie heeft vervolgens de schuur opengebroken waar de fiets in zou staan en troffen daar inderdaad de fiets aan. Er stonden echter nog zes andere fietsen. Van één van deze fietsen is aangifte gedaan en deze kon worden teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar. De verdachte, een 18-jarige vrouw uit Amersfoort, heeft zich gemeld bij de politie. Zij is ingesloten voor verhoor.