Lekstroom, 11.30 uur

Utrecht, 23-12-2005 o Nieuwsberichten district Lekstroom

Winkeldiefstal

NIEUWEGEIN Een 58-jarige vrouw uit Nieuwegein is donderdagmiddag betrapt op winkeldiefstal bij een bouwmarkt in haar woonplaats. De vrouw rekende wel een kerstster af, maar stopte goederen ter waarde van 6,39 euro in haar jaszak.

De vrouw werd omstreeks 14.30 uur aangehouden door winkelpersoneel, en vervolgens overgedragen aan de politie. Met een bekeuring op zak kon zij weer vertrekken.

Brandstichting schommel

IJSSELSTEIN Twee 13-jarige jongens uit IJsselstein zijn donderdagmiddag omstreeks 15.00 uur aangehouden wegens brandstichting. Ze bekenden een schommel op de Anna van Burenstraat in hun woonplaats in brand te hebben gestoken.

De brandweer kwam om de brand te blussen. Een getuige wees de politie op twee kinderen die wisten wie de daders waren. Deze wezen de verdachten aan, die met zekerheid werden herkend door de getuige. De jongens krijgen een alternatieve straf via bureau HALT.

Schennispleger in winkel

NIEUWEGEIN Een 42-jarige Utrechter is donderdagmiddag omstreeks 15.30 uur in een bouwmarkt in Nieuwegein betrapt op schennis plegen.

Via de cameras in de winkel zag het personeel hoe hij meerdere malen zijn geslacht uit zijn broek haalde. Pas na het passeren van de kassa ritste hij zijn broek weer dicht.

Daarop werd hij door een medewerker van de winkel aangehouden. Die droeg hem over aan de politie. Nadat hij had bekend en een bekeuring had betaald van 220 euro, kon hij het politiebureau weer verlaten. De bouwmarkt zal hem een winkelverbod opleggen.

Overlast vuurwerk

HOUTEN Twee jongens van 14 en 15 jaar uit Houten zijn donderdagavond tegen 19.00 uur aangehouden op de Brouwersgilde in hun woonplaats omdat ze vuurwerk aan het afsteken waren.

De jongens werden op heterdaad betrapt door een politieagent die op weg was naar zijn werk. Hij zette de achtervolging in en kon de jongens in hun kraag grijpen. Een derde verdachte ging ervandoor. Volgens de jongens was dat de hoofddader. Zij zouden er slechts bij hebben gestaan. De 15-jarige verdachte had hem wel zijn aansteker overhandigd.

De ouders zijn in kennis gesteld. De jongens zijn aangemeld bij bureau HALT voor een alternatieve straf.

Grote bromfietscontrole

HOUTEN In samenwerking met het scooterteam en het straatroofteam heeft de politie donderdagmiddag op de Oud Wulfseweg in Houten een grote bromfietscontrole gehouden. Van de 51 bromfietsers die werden gecontroleerd, had minder dan de helft (te weten 24) alles in orde.

De controle vond plaats tussen 14.00 en 17.00 uur ter hoogte van de S.V. Houten. In totaal werden 47 bekeuringen uitgeschreven. Daarbij ging het 21 keer om bromfietsen met te veel vermogen. Vijf bestuurders konden hun bromfietscertificaat en verzekeringspapieren niet tonen. Eén had certificaat noch verzekering en moest zijn bromfiets voorlopig inleveren. Drie bromfietsers droegen geen helm.

Verder werden bekeuringen uitgeschreven voor technische gebreken, verkeersgedrag en het niet voeren van de gele plaat. Eén brommer werd meegenomen voor onderzoek naar het framenummer.

Op het Wulfsepad nam de politie een mini-bike in beslag. Een 27-jarige man uit Houten reed ermee over de stoep.

De verdachte zei niet te weten dat het verboden is om met een mini-bike op de openbare weg te rijden. Hij wilde geen afstand doen van het voertuig, omdat zijn zoontje het ding cadeau had gekregen. De mini-bike zal worden onderworpen aan een technisch onderzoek.

Vuurwerkoverlast

IJSSELSTEIN Twee jongens van 16 jaar uit IJsselstein zijn donderdagavond omstreeks 22.30 uur aangehouden omdat ze te vroeg vuurwerk afstaken.

De politie trof de jongens op de Lagebiezen in IJsselstein. Vuurwerk dat ze nog op zak hadden werd in beslag genomen. De jongens zijn aangemeld bij bureau HALT voor een alternatieve straf. Hun ouders zijn op de hoogte gebracht.