Politie Gelderland-Midden

Arnhem - bloedspoor leidt naar verdachte inbreker
Publicatiedatum: 23-12-2005 12:07:56

Een aangetroffen bloedspoor bij een inbraak heeft de Arnhemse politie in de nacht van donderdag op vrijdag op het spoor gezet van een 24-jarige Arnhemse verdachte. De inbraak vond plaats bij een café aan de Beukenlaan, omstreeks kwart over twee. De beheerder van de zaak constateerde na een inbraakalarm een gebroken ruit. Uit de zaak bleken enkele spullen te worden vermist. Gewaarschuwde agenten troffen op de glasresten een bloedspoor aan en lieten een politiehond het spoor volgen. Dat leek aanvankelijk dood te lopen. Aangezien de agenten vermoedden dat de inbreker een aanzienlijke verwonding moest hebben werd het onderzoek verlegd naar het ziekenhuis. Daar werd de 24-jarige Arnhemmer aangetroffen toen die net naar buiten kwam. De man gaf direct toe de ruit te hebben vernield. Hij werd vervolgens aangehouden en is voor nader onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - Politie pakt vier verdachten op na uitgaansgeweld
Publicatiedatum: 23-12-2005 12:05:40

De Arnhemse politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag vier verdachten opgepakt die ervan verdacht worden betrokken te zijn bij vechtpartijen in de binnenstad. Bij de vechtpartijen raakten twee personen gewond. Een van hen, een zestienjarige Arnhemmer, moest zich in het ziekenhuis laten behandelen.

Omstreeks kwart over één brak er een vechtpartij uit in een uitgaansgelegenheid aan de Korenmarkt. Daarbij raakte een zestienjarige Arnhemmer gewond aan zijn gezicht. Hij zou geraakt zijn door een glas. Op aanwijzen van getuigen kon een zeventienjarige Arnhemmer als verdachte worden aangehouden. Rond kwart over twee waren politieagenten getuige van een dreigend handgemeen tussen enkele jongeren. Toen de agenten het conflict wilden sussen en de betrokkenen sommeerden weg te gaan ontstond er een schermutseling met de agenten. Twee Rotterdammers van 19 en 28 jaar werden daarbij aangehouden. Eén van de agenten raakte bij de schermutseling licht gewond. Later op de nacht, rond kwart voor vier, werd er in een horecazaak aan de Varkensstraat een vechtpartij gemeld. Agenten troffen daar een 20-jarige man uit Arnhem aan die verklaarde in de zaak te zijn geslagen door een man. De Arnhemmer was daarbij licht gewond geraakt. Aan de hand van een getuigenverklaring werd later een 23-jarige man uit Venlo aangehouden als verdachte. De Venlonaar is overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee; hij bleek militair te zijn.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - Fietser gewond door geopend portier

Publicatiedatum: 23-12-2005 12:04:41

Een 37-jarige vrouw uit Arnhem is donderdagmiddag met een hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht nadat ze betrokken was geraakt bij een ongeval. Het slachtoffer had de verwonding opgelopen omstreeks half vier op het Stationsplein in haar woonplaats. Daar stond een auto geparkeerd. Toen de bestuurster, een 62-jarige vrouw uit Doorwerth, haar portier open deed om uit te stappen botste de Arnhemse, die op de fiets passeerde, er tegen aan. De fietsster kwam daardoor te vallen waarbij ze de verwonding opliep.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - Dagvaarding na huiselijk geweld

Publicatiedatum: 23-12-2005 12:03:52

Een 53-jarige Arnhemmer zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden wegens huiselijk geweld tegen zijn echtgenote. De Arnhemmer werd donderdagmiddag in zijn woning aangehouden nadat zijn 50-jarige echtgenote zich eerder bij de politie had gemeld voor aangifte. De vrouw had verklaard meerdere keren door haar man te zijn geslagen en bleek ook verwondingen te hebben opgelopen. Nadat ze donderdagmiddag weer mishandeld was vluchtte ze het huis uit en deed aangifte. De Arnhemmer bekende later de mishandelingen en is na verhoor weer op vrije voeten gesteld. Justitie besloot de Arnhemmer te dagvaarden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - Arnhemmer aangehouden na bedreiging

Publicatiedatum: 23-12-2005 12:03:17

De Arnhemse politie heeft donderdagavond een 36-jarige man uit die stad aangehouden wegens bedreiging. De man zou eerder op de dag in de wijk Klarendal een 25-jarige plaatsgenoot hebben bedreigd met geweld. De aanleiding daartoe zou te maken hebben met een al langer bestaande ruzie tussen beide Arnhemmers. Nadat de 25-jarige aangifte had gedaan bij de politie is de 36-jarige man later in zijn woning aangehouden. De man is in verzekering gesteld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---