1e persbericht van vrijdag 23 december 2005

Eindhoven, 23-12-2005 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Mannen beroofd door twee verdachten

Vrijdagochtend rond 2.15 uur zijn op de Kruisstraat een 18-jarige en een 19-jarige Eindhovenaar beroofd. Zij liepen over de Kruisstraat toen zij plotseling een steegje in werden getrokken door twee mannen. De twee sloegen de Eindhovenaren en dwongen hen hun mobiele telefoon af te geven. Eén van de Eindhovenaren moest ook zijn pinpas geven. Het signalement van de daders: donkere huidskleur, leeftijd 18-20 jaar en ongeveer 1.90m en 1.75m groot. Zij droegen beiden een lange zwarte jas. Eén van de mannen had een capuchon met bontkraag.

Eindhoven: Politie houdt drie mannen aan na mishandeling

De politie heeft vrijdag om 2.50 uur op de Paradijslaan drie mannen aangehouden na een mishandeling van een 20-jarige man uit Helmond. Het slachtoffer liep met twee vrienden op de Paradijslaan toen hij door de drie mannen werd aangevallen. Hij werd geschopt en geslagen, ook toen hij al op de grond lag. Het slachtoffer is met verwondingen aan het hoofd naar het ziekenhuis gebracht. De drie verdachten, uit Eindhoven (24), Breugel (24) en Lieshout (20), zijn ingesloten. Het is niet bekend wat de aanleiding voor de mishandeling was.

Eindhoven: Man aangehouden na brand in woning

De politie heeft vrijdagochtend rond 6.45 uur een man van 38 jaar uit Eindhoven aangehouden bij zijn woning aan de Drapenierstraat. Hij wordt ervan verdacht dat hij rond 5.50 uur in het huis brand heeft gesticht. Daardoor ontstond een uitslaande brand, die door de brandweer is geblust. Vijf mensen die in het pand waren toen de brand uitbrak, zijn met onbekend letsel naar ziekenhuizen gebracht. Onder hen is ook de verdachte. Hij blijft daar onder toezicht van de politie. De politie onderzoekt de zaak.

Helmond: Politie houdt man met wapens aan

Vrijdagochtend rond 0.40 uur is op de Rembrandtlaan een 25-jarige man uit Beek en Donk aangehouden. Bij een controle bleek de man een vlindermes en een wapenstok in zijn auto te hebben liggen. Het is verboden deze wapens in bezit te hebben. De wapens zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. De man is na verhoor heengezonden met een proces-verbaal.

Helmond: Snorfietser rijdt tegen paal

Een 16-jarige Helmondse snorfietser is donderdag om 19.30 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Rembrandtlaan. Doordat het regende zag hij weinig door zijn bril. Hij verloor de macht over het stuur toen hij de bril onder het rijden af wilde doen. Hierdoor botste hij tegen een paal en brak zijn been. Hij is in het ziekenhuis opgenomen.

Nuenen: Kerstcadeaus weg bij woninginbraak

Donderdagavond is ingebroken in een woning aan de Strijdakker. De voordeur is opengebroken. De bewoners missen een computer, een laptop, dvds, een flatscreen-tv, sieraden en alle cadeaus die onder kerstboom lagen.

Heeze: Vrouw levert rijbewijs in

Een 32-jarige automobiliste uit Heeze is vrijdag om 0.30 uur op de Pastoor Spieringslaan betrapt op het rijden onder invloed. Zij blies 2,3 promille. Haar rijbewijs is ingenomen en tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.