Persberichten politie Brabant-Noord vrijdag

's-Hertogenbosch, 23-12-2005

VEELPLEGER MET PISTOOL AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch Donderdagavond heeft de politie op de Zuid Willemsvaart in s-Hertogenbosch twee Bosschenaren van 25- en 27 jaar oud aangehouden voor o.a. wapenbezit. Agenten zagen het tweetal rijden en zagen aan de hand van het kenteken dat de auto niet APK gekeurd was. Bij nadere controle bleek de auto te worden bestuurd door de 27-jarige veelpleger, die niet in het bezit was van een rijbewijs. In de auto zat ook een 25-jarige man. Bij onderzoek aan het voertuig bleek dat in de auto een pistool lag. Het tweetal is daarop aangehouden, het vuurwapen en de auto zijn inbeslaggenomen. De mannen zijn ingesloten.

MAN MOET NOG STRAF UITZITTEN

s-Hertogenbosch In de nacht van donderdag op vrijdag meldde zich een 44-jarige man uit Bosnië op het politiebureau in s-Hertogenbosch met de melding dat hij nog boetes open zou hebben staan. Bij controle bleek dat de overheid nog 300 Euro van hem te goed had. De man gaf aan dat hij geen geld had maar de vervangende straf van drie dagen hechtenis graag uit wilde zitten. Hij is ingesloten.

VUURWAPEN EN ILLEGAAL VUURWERK AANGETROFFEN

Vlijmen Donderdagmiddag is in de woning van een 27-jarige bewoner van de Frans Halsstraat in Vlijmen een vuurwapen en illegaal vuurwerk aangetroffen. De politie betrad de woning op het moment dat de bewoner niet thuis was. In de woning troffen de agenten een gasdrukpistool met patronen en twee dozen illegaal vuurwerk (zgn. vlinders) aan. Het vuurwerk en het pistool zijn inbeslaggenomen. De man meldde zich later op verzoek van de politie op het bureau. Hij is voor verhoor ingesloten.

DRONKEN JOYRIDER AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch In de nacht van donderdag op vrijdag is een op de Gruttostraat in s-Hertogenbosch een 17-jarige inwoner uit die plaats aangehouden voor joyriding onder invloed van alcohol. De jongen bleek de auto zonder medeweten van de 35-jarige eigenaresse te hebben meegenomen. De verdachte viel op omdat hij zonder licht reed. Bij controle bleek hij slechts 17 jaar te zijn en teveel alcohol te hebben genuttigd. Hij is ingesloten en zijn ouders zijn in kennis gesteld.

SURVIVALMES IN SOK

s-Hertogenbosch Donderdagmiddag is in de Sint Jorisstraat in s-Hertogenbosch een 38-jarige inwoner uit die plaats aangehouden omdat hij nog een straf open had staan. Tijdens zijn aanhouding troffen agenten in de rechtersok van de man een levensgroot survivalmes aan. De man is aangehouden omdat hij wegens diefstallen nog 73 dagen gevangenisstraf open had staan. Het mes is inbeslaggenomen en voor het bezit van het wapen wordt proces-verbaal opgemaakt. De verdachte is ingesloten.

AUTOMOBILIST RIJDT TEGEN BOOM

s-Hertogenbosch Donderdagavond is een 47-jarige automobilist uit Boxtel op de Maaspoortweg in s-Hertogenbosch de macht over het stuur kwijtgeraakt. Hij reedt tegen een boom en raakte gewond. Bij controle bleek dat de man vermoedelijk alcohol had gebruikt. Hij is per ambulance overgebracht naar het Jeroen Boschziekenhuis. In het ziekenhuis is i.v.m. het alcoholgebruik een bloedmonster afgenomen. De auto van de man is voor nader onderzoek inbeslaggenomen.

SNORFIETSTER GEWOND NA AANRIJDING

Rosmalen Donderdagavond is een 19-jarige Rosmalense op haar snorfiets op de kruising Molenstraat/Sportlaan in Rosmalen aangereden door een 60-jarige automobiliste die vanaf de Sportlaan kwam. Het slachtoffer zou zonder licht hebben gereden, waardoor de automobiliste haar niet zag. De snorfietster heeft bij de aanrijding vermoedelijk haar pols gebroken.

RIJDEN ONDER INVLOED

s-Hertogenbosch Donderdagavond is een 41-jarige automobilist uit Nijmegen op de Oude Dieze in s-Hertogenbosch betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. De man kreeg een rijverbod van drie uur en een proces-verbaal.

CONTROLE VERKEER

Rosmalen Vrijdagmorgen heeft de politie op de Deken van Roestellaan in Rosmalen fietsers gecontroleerd op verlichting. In 8 gevallen is proces-verbaal opgemaakt. Op de Bruistensingel in s-Hertogenbosch kwam dezelfde doelgroep aan bod, maar dan bij een controle voor het rijden door rood. Hier is 5 maal proces-verbaal opgemaakt.

BEZOEKER PENITENTIAIRE INRICHTING HEEFT DRUGS BIJ ZICH

Vught Vrijdagmorgen is een 36-jarige Bossche bezoeker van de penitentiaire inrichting aan de Lunettenlaan in Vught betrapt op drugs. De man kwam op bezoek bij een gedetineerde en bleek bij de toegangscontrole 17 bolletjes hasj bij zich te hebben. Hij is aangehouden en de drugs zijn inbeslaggenomen.

WINKELDIEF AANGEHOUDEN

Veghel Donderdagmiddag is een 40-jarige inwoner uit Veghel bij een bouwmarkt aan de Noordkade in zijn woonplaats betrapt op diefstal van een coaxkabel t.w.v. tien Euro. De man is aangehouden en voor verhoor ingesloten.

BORREL TE VEEL

Veghel In de nacht van donderdag op vrijdag is een 60-jarige automobilist uit Vlissingen op de Spechtendonk in Veghel betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. De man kreeg een rijverbod en een geldboete van 190 euro.

AUTOMOBILIST VERLIEST MACHT OVER HET STUUR

Landhorst Vrijdagmorgen is een 24-jarige automobilist uit Uden op de Noordstraat in Landhorst de macht over het stuur verloren en tegen een boom tot stilstand gekomen. De chauffeur haalde, vermoedelijk met hoge snelheid, een 50-jarige Zundertse vrachtwagenchauffeur in, raakte daarbij in de linkerberm, slipte, raakte de vrachtwagen en kwam tegen een boom tot stilstand. Hij is door omstanders uit het autowrak bevrijd en met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het Bernhovenziekenhuis in Veghel.

POLITIE ZOEKT GETUIGEN VAN DOORRIJDEN NA AANRIJDING MET LETSEL

Oss Donderdagavond omstreeks 21.30 uur is op de Bram van den Berghstraat in Oss, terhoogte van de Oostwal, een 34-jarige Ossenaar van zijn fiets gereden. De veroorzaker, een onbekend gebleven automobilist reed door. Het slachtoffer is met verwondingen in o.a. zijn gezicht overgebracht naar het Bernhovenziekenhuis. De politie is op zoek naar eventuele getuigen van het ongeval. Met name een fietser van rond de 60 65 jaar, gekleed in een grijze jas, die ten tijde van het ongeval in de buurt was, wordt verzocht te reageren. Getuigen kunnen bellen naar telefoonnummer 0900 8844 en vragen naar de politie in Oss.

AUTOBRAND

Oss Donderdagavond is er vermoedelijk brand gesticht in een auto aan de Van Almondestraat in Oss. De politie kreeg gisterenavond een melding dat er een auto in brand stond bij een aldaar gelegen woning. Terplaatse trof de politie sporen aan die duiden op opzettelijke brandstichting. De politie heeft een buurtonderzoek gedaan dat tot op heden nog niet de gewenste resultaten heeft opgeleverd. De politie onderzoekt de zaak verder.

AANRIJDING MET LETSEL

Sint Anthonis Donderdagavond is een 44-jarige automobiliste uit Sint Anthonis en haar dochter (leeftijd onbekend) op de Stevensbeekseweg in Sint Anthonis gewond geraakt bij een aanrijding met een 18-jarige automobilist uit Wanroij. De vrouw reed vanaf de ventweg de Stevensbeekseweg op en werd daarbij aangereden door de haar achteropkomende automobilist. Alle drie de personen zijn overgebracht naar het Maasziekenhuis. De man kwam er vanaf met een lichte hersenschudding, de vrouw liep vermoedelijk een whiplash op en de dochter had flinke spierpijn.

DRONKELAP GEWOND

Oeffelt De politie trof in de nacht van donderdag op vrijdag, na een melding van een buurtbewoner, in Oeffelt een 42-jarige dronken inwoonster uit Boxmeer met een hoofdwond aan. De vrouw bleek zo dronken te zijn dat zij een aantal malen was gevallen. De vrouw is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Zij werd daar behandeld aan haar hoofdwond en een vermoedelijk gebroken vinger. Ze kreeg van de politie een proces-verbaal voor openbare dronkenschap.