Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

TILBURG, 23 december 2005

Mannen uit Tilburg de cel in

TILBURG Een 36-jarige man uit Tilburg is gisteravond om tien over zes aangehouden aan de Reitse Hoevenstraat in Tilburg. Bij controle van de man bleek dat hij nog een straf van 32 dagen open had staan. De man is ingesloten.

TILBURG Aan de Antilopenweg in Tilburg is gisteravond rond halfelf een 37-jarige man uit Tilburg aangehouden. Hij had nog een straf van 28 dagen open staan.

TILBURG Aan de Ringbaan West is vanmorgen omstreeks tien uur een 27-jarige man uit Tilburg aangehouden. Hij had nog 74 dagen open staan.

Inbraken in Hilvarenbeek

HILVARENBEEK Gistermiddag tussen tien over halfzes en tien voor zes heeft een nog onbekende kans gezien in te sluipen in een woning aan de Gelderstraat in Hilvarenbeek. Het werd de dief makkelijk gemaakt omdat de achterdeur van de woning niet op slot was. De 52-jarige bewoonster was op de eerste verdieping van de woning toen zij iemand de trap op hoorde komen. Zij dacht aanvankelijk dat het haar man was maar al gauw werd het de vrouw duidelijk dat dit niet het geval was. Op roepen van de vrouw maakte de insluiper zich uit de voeten. De politie heeft een aangifte van de insluiping opgenomen. Er werden overigens geen goederen gestolen.

HILVARENBEEK Tussen tien over zes en tien voor halfzeven werd er in Hilvarenbeek ingebroken in een woning aan de Godfried Bomanslaan. De inbrekers hebben aan de achterzijde van de woning de ruit van een deur ingegooid. Hierdoor is het alarm afgegaan en zijn de inbrekers gevlucht.

HILVARENBEEK Tussen gistermiddag halftwee en gisteravond halftwaalf werd er aan de Gelderstraat ingebroken in de woning van een 61-jarige Beekenaar. De inbrekers zijn er met 400 euro vandoor gegaan. Ze kwamen de woning binnen door een achterdeur te forceren.

Winkeldieven aangehouden

TILBURG In een winkel aan de Heuvelstraat in Tilburg zijn gisteravond om tien over halfnegen twee winkeldieven aangehouden. Zij werden betrapt bij de diefstal van kettingen en een sleutelhanger. De aangehouden winkeldieven, afkomstig uit Tilburg (22 jaar oud) en Leidschendam (20 jaar oud) zijn na het politieonderzoek met een geldboete van 125 euro weer in vrijheid gesteld.

Politie houdt Tilburgse jongeren aan

TILBURG Gisteravond omstreeks halfelf hebben agenten aan de Meulemanstraat in Tilburg drie jongeren uit deze stad aangehouden. Zij zijn 17 en 18 jaar oud. De aanhouding vond plaats na meldingen bij de politiemeldkamer dat de drie zich verdacht gedroegen. Als de politie ter plaatse gaat en de jongeren de politie ziet duiken ze weg achter een auto en proberen twee van hen er vandoor te gaan. Bij een geparkeerde auto vinden agenten een zogenaamd imitatiewapen. Op grond van de Wet Wapens en Munitie zijn de drie jongeren aangehouden. In de fouillering van één van de verdachten treffen agenten een identiteitskaart aan die werd buitgemaakt bij een straatroof. De verdachte die deze identiteitskaart bij zich had is in verzekering gesteld. De beide andere jongeren zijn ingesloten en de politie stelt een nader onderzoek in.

Tilburger aangehouden na huiselijk geweld

TILBURG Gisteravond om tien voor halftwaalf hebben agenten in de Hieronymusstraat in Tilburg een 34-jarige Tilburger aangehouden. De man, die behoorlijk onder invloed van alcohol was, kreeg bij thuiskomst ruzie met zijn 31-jarige ex en pleegde vernielingen in de woning. Toen de vrouw wilde bellen om hulp kwam de man op haar af. De vrouw wist op tijd de woning uit te vluchten en haar heil bij buren te zoeken. De verdachte bleek ook de auto van zijn ex vernield te hebben. De politie heeft gisteravond een aangifte van het slachtoffer opgenomen. De man is ingesloten en er wordt een nader onderzoek ingesteld.

Agenten pakken man op na bedreiging met mes

TILBURG Vannacht even voor één uur hebben agenten aan de Zuid Oosterstraat in Tilburg een 20-jarige man aangehouden. De man die in een studentenhuis aan deze straat woont had een 22-jarige medebewoner met een mes bedreigd. Hij maakte onder andere stekende bewegingen in de richting van het slachtoffer. Tussen slachtoffer en verdachte was onenigheid ontstaan over fietsen die de verdachte in zijn kamer had gezet. De politie heeft vannacht van het slachtoffer een uitgebreide aangifte opgenomen en enkele getuigen gehoord. De verdachte is ingesloten en de politie stelt een nader onderzoek in.

Agressieve stapper aangehouden

TILBURG Vannacht om halftwee hebben agenten aan de Paleisring in Tilburg een 27-jarige Tilburger aangehouden. De agressieve en dronken man wilde een horeca gelegenheid aan de Paleisring binnen. De man werd niet toegelaten omdat hij dronken en agressief was. Hierop bedreigt de Tilburger een 27-jarige bezoeker van de zaak en hij heeft de man ook geslagen, waardoor deze verwondingen op aan hoofd en nek opliep. Ook tegen de politie waas de man agressief, waardoor agenten de man aan handen en voeten moesten boeien. De man is ingesloten en de politie stelt een onderzoek in.

Agenten pakken man op na diefstal tas

TILBURG Vanmorgen omstreeks halfzeven hebben agenten aan de Nijverstraat in Tilburg een 43-jarige man uit deze stad aangehouden. De man wordt verdacht van de diefstal van de tas van zijn 42-jarige ex. In de tas zaten onder andere een mobiele telefoon, een portemonnee en enkele persoonlijke bescheiden. De aangehouden verdachte wilde de tas van zijn ex hebben om de mobiele telefoon van de vrouw te bekijken. Bij de beroving van de tas bijt de verdachte de vrouw in haar hand en trekt haar aan de haren. De politie heft vannacht een uitgebreide aangifte van het slachtoffer opgenomen en na toestemming van de Officier van Justitie werd de man vanmorgen aangehouden.

Politie onderzoekt mishandeling Oisterwijkse man

OISTERWIJK De politie is een onderzoek gestart naar de dader van een forse mishandeling, die vannacht rond kwart voor vier werd gepleegd op de Boxtelsebaan in Oisterwijk. Bij deze mishandeling raakte een 48-jaruige man uit Oisterwijk behoorlijk gewond aan het gezicht. Ambulancepersoneel heeft de man naar het St. Elisabethziekenhuis in Tilburg gebracht. Na onderzoek bleek dat de man een lichte hersenschudding en kneuzingen aan het gelaat had opgelopen. De man werd ter observatie opgenomen. De verdachte van deze mishandeling is bij de politie bekend. Tussen het slachtoffer en de verdachte botert het al enige tijd niet. Vannacht escaleerde dat.

Politie houdt krakers aan

TILBURG Vannacht om tien voor halfvijf hebben agenten aan de Hoevenseweg een 37-jarige vrouw, die zonder vaste woon- of verblijfplaats is en een 25-jarige inwoner van Hilvarenbeek aangehouden. Het duo had een bedrijfspand aan de Hoevenseweg gekraakt en hierbij een nooddeur opengebroken.

18 bekeuringen bij verlichtingscontrole

TILBURG Bij een verlichtingscontrole die de politie vanmorgen heeft gehouden aan de Noordhoekring in Tilburg zijn 18 fietsers bekeurd omdat hun verlichting niet in orde was.

Auteur: Carel Bouman