Ingezonden persbericht


persbericht

Bijzondere opening tentoonstelling professor van gniffelen in het nederlands stripmuseum groningen

Tijdens de opening werd een steen van 400 kilo met één vinger verplaatst

Groningen, vrijdag 23 december 2005 - Woensdag 21 december opende het Nederlands Stripmuseum Groningen haar nieuwste tentoonstelling: Professor van Gniffelen en het geheim van de hunebedbouwers. De expositie is ingericht rond de stripreeks 'Arin en het Volk van de Hunebedbouwers', door Frans Le Roux en Roelof Wijtsma. Dit is een spannende jeugdstrip die zich afspeelt in de wereld van de hunebedbouwers. Tijdens de opening werd het geheim van de hunebedden onthuld door drs. Hein Klompmaker, directeur van het Hunebedcentrum in Borger. Met één vinger verplaatste hij een 400 kilogram wegende kei en verklaarde de tentoonstelling voor geopend. Naast het bekijken van de afbeeldingen uit de stripreeks, kunnen bezoekers ook zelf proberen de 400 kilogram zware kei te verplaatsen. De tentoonstelling is tot 1 april 2006 in het stripmuseum te zien, daarna is deze nog tot september 2006 te bewonderen in het Hunebedcentrum te Borger. Op tweede kerstdag is het stripmuseum geopend en is er voor bezoekers tevens de mogelijkheid om terug in de tijd te reizen en de hunebedbouwers te bezoeken.

Professor van Gniffelen

Vanaf heden is in het Nederlands Stripmuseum Groningen een tentoonstelling over hunebedbouwers te zien. Centraal in de expositie staat de jeugdstrip 'Arin en het Volk van de Hunebedbouwers'. Van Gniffelen speelt in de stripreeks de rol van de beroemde Nederlandse archeoloog Van Giffen, die veel onderzoek naar de hunebedbouwers heeft verricht. De tentoonstelling is ontwikkeld in samenwerking met het Hunebedcentrum te Borger. Tijdens de opening had de directeur van dit centrum, drs. Hein Klompmaker, de zware taak om een 400 kilogram zware kei te verplaatsen. Bezoekers die naar de tentoonstelling komen, krijgen tevens de kans om deze kei te verplaatsen. De expositie toont natuurlijk ook veel afbeeldingen uit de bijzondere stripreeks 'Arin en het Volk van de Hunebedbouwers'.

Nederlandse striphelden

In Het Nederlands Stripmuseum Groningen staat de Nederlandse strip centraal. Zo kan de bezoeker kennismaken met bekende Nederlandse striphelden als Erik de Noorman, Agent 327 en Ollie B. Bommel. De stripfamilie Jan, Jans en de kinderen ontvangen bezoekers in hun huiskamer (een carrousel) die echt tot leven komt. Zij vertellen vervolgens alles over de geschiedenis van de strip in Nederland. Het museum bestaat uit speciale ruimtes voor kinderen, volwassenen en 'echte' kenners. Naast originele tekeningen van Paulus de Boskabouter kunnen kinderen ook echt in zijn kabouterwereld stappen. Voor de liefhebbers zijn er unieke stukken uit de Nederlandse striphistorie te bewonderen.

Voor meer informatie over Het Nederlands Stripmuseum Groningen kan men bellen met: 050-3178470. Ook kan men een kijkje nemen op www.stripmuseumgroningen.nl.


---

Noot voor de redactie (