Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

BREDA, 23 december 2005

Twee aanhoudingen in druk bezochte horecanacht

BREDA: In de nacht van donderdag op vrijdag heeft de politie in het uitgaanscentrum van Breda te voet toezicht gehouden in het kader van Veilig Uitgaan. Er waren veel stappers op de been. Ondanks de drukte was het voor de politie vrij rustig. Een 31-jarige inwoner aan Tilburg man werd bij horecagelegenheid aan het Kerkplein aangehouden. Hij had in het café een 28-jarige vrouw een kopstoot gegeven en haar vriendin bij de keel gepakt, toen een van de vrouwen per ongeluk met een brandende sigaret tegen het shirt van de man aan liep. Ondanks aangeboden excuses ging hij korte tijd later toch door het lint. Na verhoor is hij heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op. Een 20-jarige Bredanaar kreeg rond 01:00 uur een bekeuring, omdat hij aan de Lange Brugstraat tegen de gevel van een pand stond te urineren. Later in de nacht, bij het weerzien van de verbaliserende agenten, vond de man het nodig om hen te beledigen. Dat kwam hem op een ritje naar het bureau te staan en een tweede proces-verbaal.

Man aangehouden na brengen Hitlergroet

BREDA: Donderdagavond heeft de politie aan de Academiesingel een 20-jarige inwoner van Breda aangehouden. De man bracht rond 21:30 uur de Hitlergroet, toen een surveillerende motoragent hem passeerde. Op het bureau ontkende de Bredanaar dat hij de naziegroet had gebracht en de agent slechts op een normale wijze gegroet had. Na verhoor is hij met een proces-verbaal heengezonden.

Tema Zundert en KMAR houden verkeerscontrole

ZUNDERT: Het politieteam Zundert heeft donderdagochtend en -middag aan Hazeldonk Oost samen met de Koninklijke Marechaussee een controle gehouden. Gezamenlijk schreven zij vijf bekeuringen uit voor: niet legitimeren (2), geen voldoende zich door afgeplakte zijruit van de auto, onverzekerd rijden en valse kentekenplaten. Een auto van een 41-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats werd in verband met de slechte technische staat uit het verkeer genomen. De eigenaar heeft afstand gedaan en het voertuig wordt overgebracht naar een autosloperij.

Vrouw (22) breekt bekken bij verkeersongeval

ZEVENBERGEN: Bij een verkeersongeval aan de Industrieweg is donderdagavond een 22-jarige inwoonster van Zevenbergen gewond geraakt. De vrouw is met een bekkenfractuur opgenomen in het ziekenhuis. Rond 19:10 uur reed zij in haar personenauto over de Industrieweg en sloeg links af bij de kruising met de Langeweg en N285. De automobiliste zag daarbij een 21-jarige inwoonster op de Langeweg over het hoofd en verleende geen voorrang.

Politie houdt man aan met stroomstootwapen

BREDA: Donderdagavond heeft de politie aan Hazeldonk een 19-jarige inwoner van het Franse Arras aangehouden. Rond 19:15 uur controleerde de politie een Franse personenauto, waarin de man als passagier zat. In het rechterportiervak vond een agent een gebruiksklaar stroomstootwapen. De Fransman gaf aan de eigenaar te zijn van het verboden wapen. Op het bureau deed hij afstand. Na het afleggen van een verklaring is hij met een boete van 220 euro heengezonden. De boete werd ter plaatse betaald. De 19-jarige chauffeur van de auto kreeg een bekeuring van 30 euro, omdat hij geen rijbewijs kon tonen. Ook hij betaalde direct de boete en mocht verder rijden.

Man aangehouden voor rijden zonder rijbewijs

BREDA: Aan de Claudius Prinsenlaan heeft de politie donderdagavond een 37-jarige inwoner van Breda aangehouden. De man bleek na controle zonder geldig rijbewijs achter het stuur te zitten van zijn personenauto. De Bredanaar werd verder nog door de politie gezocht, omdat hij op 12 december jl. zijn ex schoonmoeder en haar 13-jarige kleindochter had bedreigd. Ook had hij nog een boete openstaan van ruim 700 euro. Het bedrag kon hij niet betalen. Daarom wordt hij na het onderzoek over de bedreigingen ingesloten om de vervangende 12 dagen gevangenisstraf te ondergaan.

Politie onderzoekt schennisplegerij

BAVEL: De politie van team Breda Zuidoost stelt een onderzoek in naar aanleiding van meerdere meldingen over schennisplegerij aan het Koolpad en de Kluisstraat. Donderdagavond fietste een vrouw rond 21:15 uur over het Koolpad ter hoogte van het kinderdagverblijf, toen een naakte man uit een donker kleurige Volkswagen Golf stapte. Net op het moment dat hij zich vermoedelijk om wilde draaien naar de vrouw kwamen er twee personen op de fiets voorbij. De politie sluit niet uit dat zij getuige geweest zijn van het voorval. De politie zou graag met hen in contact komen. Zij kunnen zich melden via het algemene telefoonnummer van de politie 0900 8844. Rond hetzelfde tijdstip werd een 16-jarige meisje geconfronteerd met de blote man. Aan de Kluisstraat sprong vermoedelijk de zelfde man uit de donkerkleurige personenauto en pleegde ten overstaan van het meisje onzedelijke handelingen. Met beide slachtoffers is een afspraak gemaakt tot het doen van aangifte.

Diefstal auto

BREDA: Aan de Jan Darkenisstraat is in de nacht van donderdag op vrijdag een personenauto gestolen. De mosgroene Ford Orion stond geparkeerd op een parkeerplaats bij de flat van de 29-jarige eigenaar. Het kenteken van de auto is FX-BX-16. De politie heeft de auto internationaal gesignaleerd.

Auteur: Henk Snepvangers