Politie Hollands Midden

Datum: 23 December 2005

Noordwijk Aanhouding na winkeldiefstal

De politie heeft vrijdag 23 december een 38-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op verdenking van diefstal uit een supermarkt aan het Rederijkersplein. Klanten attendeerden een medewerker erop dat de man producten uit de winkel in de binnenzakken van zijn jas verborg. De man verliet vervolgens de winkel zonder de goederen, waaronder flessen wijn en soepen, te betalen. Hierop werd hij aangehouden en overgedragen aan de politie.

Lekkerkerk Aanhoudingen voor bezit vuurwerk Agenten in Lekkerkerk surveilleerden op donderdag 22 december, tussen 16.00 en 20.15 uur, op het afsteken van vuurwerk in de wijken van Lekkerkerk. Op de Burgemeester Roosstraat hielden zij op heterdaad een 15-jarige jongen uit Lekkerkerk aan, die vuurwerk aan het afsteken was. De jongen is aangehouden en zal naar bureau Halt gestuurd worden. Eerder die week, dinsdag 20 december, werd een 13-jarige jongen uit Lekkerkerk aangehouden op een school in Lekkerkerk. De jongen had op school vuurwerk in het bezit. Ook hij wordt verwezen naar bureau Halt.

Waddinxveen Aanhouding na negeren stopteken

De politie heeft vrijdag 23 december, even voor 12.30 uur, een 17-jarige bromfietser uit Waddinxveen aangehouden nadat hij een stopteken van de politie had genegeerd. Politie-bikers zagen de Waddinxvener rijden over een fietspad waar dat niet is toegestaan voor bestuurders van bromfietsen. De Waddinxvener reed de agenten tegemoet, negeerde het stopteken en passeerde de agenten. Op dat moment pakte één van de agenten hem bij de jas om hem te laten stoppen. Hierdoor verloor de bestuurder de controle over de bromfiets en kwam in de berm terechtkwam. Bij controle bleek de bromfiets niet verzekerd te zijn en bleek het framenummer verwijderd te zijn. De Waddinxvener werd hierop aangehouden op verdenking van diefstal c.q. heling van de bromfiets.

--- einde berichten ---


---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --