Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom vrijdag 23 december

BERGEN OP ZOOM, 23 december 2005

Man gewond bij ongeval

ROOSENDAAL: De politie kreeg op donderdag 22 december melding van een ongeval aan de Vrouwemadestraat. Een 53-jarige man uit Schijf had zijn personenbusje langs de straat geparkeerd en was bezig met laden en lossen. Een 46-jarige fietser uit Roosendaal zag niet dat de achterklep van de auto open stond en fietste er tegenaan. Hij liep hierbij een hoofdwond op en is per ambulance naar het Sint Franciscus ziekenhuis vervoerd. Hier is de wond gehecht, waarna de man weer naar huis mocht.

Man aangehouden voor oplichting

BERGEN OP ZOOM: Op donderdag 22 december heeft de politie op de Ravelstraat een man aangehouden wegens oplichting. De 29-jarige man uit Rotterdam had in de omgeving bij diverse woningen aangebeld en mensen aangesproken met de mededeling dat hij geld wilde lenen voor benzine. Verschillende mensen gaven hem geld. Een aantal buurtbewoners vertrouwden het niet en hielde de man in de gaten. Ze ontdekten dat de man, nadat hij al geld had gekregen, bij woningen bleef aanbellen. Een buurtbewoner, een politieagent die op dat moment niet in dienst was werd gealarmeerd en hield de man aan op de Kalmanstraat. Hij verzette zich hevig en ging er te voet vandoor. De politieman achtervolgde hem en hield hem aan de Ravelstraat alsnog aan. Er ontstond een worsteling, waarbij de politieman zijn knie blesseerde. Omstanders alarmeerden de politie. Deze kwamen ter plaatse en brachten de verdachte over naar het politiebureau en ingesloten voor verhoor. Inmiddels is van drie gedupeerden aangifte opgenomen van oplichting.

Diefstal vanaf begraafplaats

STEENBERGEN: De politie heeft op donderdag 22 december aangifte opgenomen van diefstal vanaf een begraafplaats aan de Krommeweg. Onbekenden namen tussen zondag 11 december en woensdag 14 december vanaf een graf een kerstboompje weg. Het gaat om een versierde blauwspar van ongeveer een meter hoog.

Woninginbraak

ZEGGE: Op donderdag 22 december is er ingebroken in een woning aan de Kapelstraat. Onbekenden braken aan de achterkant van de woning een achterdeur open gebroken. In de woning zijn diverse vernielingen aangericht. Men nam onder andere een horloge weg. De politie heeft aangifte opgenomen van inbraak en stelt een sporenonderzoek in.

Politie houdt man aan voor rijden onder invloed en vernieling

STEENBERGEN: De politie hield op vrijdag 23 december omstreeks 00.45 uur een 39-jarige man uit Sint Phillipsland aan voor rijden onder invloed. De politie zag de man over een rotonde ter hoogte van de Franseweg rijden. Hij verleende geen voorrang aan een automobilist. Deze kon door krachtig remmen ternauwernood een aanrijding voorkomen. De politie hield de automobilist staan om hem te controleren en aan te spreken op zijn rijgedrag. Bij het aanspreken van de man merkten de politiemensen dat de man naar alcohol rook. De automobilist kon een blaastest niet voltooien en moest mee naar het politiebureau. Hier weigerde hij bloed te laten afnemen voor een alcoholtest. Hij gedroeg zich bovendien recalcitrant tegenover de politie en probeerde vernielingen aan te richten op het politiebureau. Hij is verhoord en ingesloten. Omdat de verdachte een bloedtest weigerde, kreeg hij een rijverbod van 24 uur en is zijn rijbewijs ingevorderd. Er zal proces-verbaal tegen hem worden opgemaakt.

Politie houdt man aan na bedreiging en mishandeling

BERGEN OP ZOOM: Op vrijdag 23 december omstreeks 01.15 uur is er een 34-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden. De 34-jarige man bedreigde een aantal familieleden in de wijk Bergen op Zoom Oost. Om deze bedreigingen kracht bij te zetten gebruikte hij twee steekvoorwerpen. Ook mishandelde hij een 41-jarige vrouw uit Bergen op Zoom door haar onder andere te slaan en te schoppen. Aanleiding voor dit alles was een ruzie in de relationele sfeer. De vrouw en een 21-jarige man uit Bergen op Zoom, beide familieleden van de man, hebben aangifte tegen hem gedaan. De politie hield de man aan en stelde hem in verzekering.

Meisje aangehouden voor winkeldiefstal

ROOSENDAAL: Personeel van een winkel aan de Roselaar hield op vrijdag 23 december een 16-jarige meisje uit Zegge aan voor winkeldiefstal. Het meisje wilde de winkel verlaten met een aantal artikelen. Hierbij traden de detectiepoorten bij de uitgang in werking. Personeel van de winkel hield hierop het meisje aan. De politie nam haar over en bracht haar over naar het politiebureau voor verhoor. Ze gaf de diefstal toe en is met een HALT-verwijzing in vrijheid gesteld.

Auteur: Inge Rijgersberg