Gemeente Amsterdam

Gemeentelijke Ombudsman beëdigd voor nieuwe termijn

23 december 2005

Op woensdag 21 december is de Gemeentelijke Ombudsman, Ulco van de Pol, beëdigd door de gemeenteraad voor een nieuwe termijn. Ook de plaatsvervanger van de heer Van de Pol, Evelien van Schaardenburg-Louwe Kooijmans legde de eed af voor de raad. De raad stemde voorafgaand aan het afleggen van de eed over de herbenoeming voor een termijn van zes jaar.

In april 2005 werd de heer Van de Pol benoemd tot Gemeentelijke Ombudsman voor Amsterdam. Vanwege een wetswijziging per 1 januari 2006 moest de ombudsman opnieuw beëdigd worden.

De Gemeentelijke Ombudsman doet onderzoek naar het handelen en het gedrag van gemeentelijke instanties en ambtenaren. Mensen met klachten over gemeentelijke instanties kunnen hun klacht aan hem voorleggen, nadat zij hun klacht kenbaar hebben gemaakt bij de betreffende gemeentelijke instantie.

beedigingamsterdam De Gemeentelijke Ombudsman houdt op dinsdagochtend van 10 tot 12 uur en op woensdagmiddag van 17 tot 19 uur gratis spreekuur in de Stopera aan het Waterlooplein. Inwoners van de gemeenten Almere, Zaanstad, Waterland, Oostzaan en Weesp kunnen ook een beroep doen op deze ombudsman.

Iedere laatste donderdag van de maand is er een spreekuur in het stadhuis van Almere van 17 tot 19 uur. In februari 2006 start de ombudsman met een spreekuur in Zaanstad op de eerste donderdag van de maand van 16 tot 18 uur in het stadhuis.

Het bureau van de ombudsman is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 10 en 14 uur op telefoonnummer 020 625 99 99.

Voor meer informatie over de ombudsman, contactgegevens of het online indienen van een klacht kunt u ook kijken op www.gemeentelijkeombudsman.nl.