Politie Limburg-Noord

Politie zoekt getuigen van overval in woning

Datum: 23-12-2005
Tijd bericht: 10:22
Plaats: Venlo
De politie stelt een nader onderzoek in naar de overval donderdagavond op een 25-jarige man uit Venlo in zijn woning aan de Stalbergweg. In verband hiermee is de politie dringend op zoek naar getuigen die mogelijk donderdagavond rond 20.30 uur op de Stalbergweg -- nabij de Heutzstraat - verdachte personen hebben gezien.

Het slachtoffer werd tussen 20.30 uur en 21.00 uur door drie personen overrompeld in zijn woning nadat hij gestommel op de gang had gehoord. Het is nog niet duidelijk op welke wijze de daders de woning hebben betreden. Vervolgens eisen de overvallers geld en hierbij wordt het slachtoffer geslagen en geschopt. Als de 25-jarige man om hulp begint te roepen, slaan de daders op de vlucht. Voor zover bekend is er niets ontvreemd. Het slachtoffer heeft diverse verwondingen aan zijn hoofd opgelopen en werd opgenomen in het ziekenhuis. Hij verkeert niet direct in levensgevaar maar moet waarschijnlijk wel geopereerd worden. De man werd door kennissen gewond bij de woning aangetroffen en naar het ziekenhuis gebracht. Rond 23.00 uur werd de politie van de overval in kennis gesteld waarna er een (technisch) onderzoek werd ingesteld in en nabij de woning.

Het signalement van een verdachte: man, vermoedelijk van buitenlandse afkomst, getinte huidskleur, circa 25 jaar, ca.
1.75 meter lang, bruine ogen en kort haar. De andere twee personen waren vermoedelijk gemaskerd. Het drietal droeg donkere kleding.
Mensen die getuige zijn geweest van deze overval, verdachte personen hebben gezien die mogelijk hiermee te maken kunnen hebben of anderszins informatie hebben, worden dringend verzocht contact op te nemen met de politie Venlo-oost via 0900-8844.