Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van vrijdag 23 december

Alkmaar, 23-12-2005 o 14.00 uur

Verkeerscontroles

Schagen, donderdag 22 december 2005.

Donderdagmiddag en -avond werden op de Havenstraat en de Markt verkeerscontroles gehouden. Tijdens deze controles werden 25 autobestuurders bekeurd omdat zij geen veiligheidsgordel droegen. Er waren 9 fietsers die een bekeuring kregen omdat de verlichting van hun fiets niet goed werkte. Tot slot werden 3 autobestuurders betrapt op het telefoneren zonder gebruik te maken van een handsfree set.

Den Helder, donderdag 22 december 2005.

Dondermiddag en avond werden bromfietscontroles gehouden op de Middenweg, Marsdiepstraat en de Kanaalweg. Tijdens deze controle werden 41 bestuurders bekeurd. Het hoogst scoorde een te hoog motorvermogen (14). Vijf bestuurders werden bekeurd omdat zij te snel reden. De overige bekeuringen hadden betrekkingen op diverse technische mankementen en het overtreden van verschillende verkeersregels.

Man poogt winkel te overvallen.

Den Helder, donderdag 22 december 2005.

Donderdagavond omstreeks 20.25 uur probeerde een tot nu toe onbekende man een winkel aan de Beatrixstraat te overvallen. De man kwam de winkel binnen en schreeuwde dat hij de inhoud van de kassa wilde hebben. Hierbij dreigde hij met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Toen de caissière niet reageerde op het geschreeuw van de man, probeerde de verdachte een tas van een klant te pakken. Toen ook dat niet lukte rende de verdachte de winkel uit. Van hem is geen goed signalement bekend. Hij is op een mountainbike weggereden in de richting van het Kanonnenpleintje.

Inbraak woning.

Wognum, donderdag 22 december 2005.

Donderdag tussen 08.15 en 14.30 uur werd ingebroken in een woning aan de Veenrug. Men kwam in de woning door het vernielen van een slot in één van de deuren. Vanuit de woning werden twee mobiele telefoontoestellen, een digitale camera, geld en sieraden weggenomen.

Bewoners gewond na brand in woning.

Hoorn, donderdag 22 december 2005.

Donderdagavond raakten twee bewoners van een woning aan de Italiaanse Zeedijk gewond tijdens een uitslaande brand in de woning. De 56-jarige vrouw en haar 21-jarige zoon zijn met inwendig letsel en brandwonden overgebracht naar het ziekenhuis in Hoorn waar zij zijn opgenomen.

De brand werd omstreeks 23.15 uur ontdekt door een buurtbewoner. Op dat moment waren alleen de vrouw en haar zoon in de woning aanwezig. De laatstgenoemde sprong vanaf de 1e etage uit een raam. De vrouw wist de woning via een brandtrap te verlaten. De bewoners van woningen in de directe omgeving werden, in overleg met de brandweer, verzocht hun huizen te verlaten. De woning waarin de brand woedde en de direct daarnaast gelegen woningen raakten zwaar beschadigd. Op dit moment is niet bekend hoe en waar de brand is ontstaan. Hier wordt een onderzoek naar ingesteld.

Drugsdealers aangehouden

Den Helder, vrijdag 23 december 2005.

De politie is een onderzoek gestart naar de handel in verdovende middelen (harddrugs). Tijdens dit onderzoek werden afgelopen maandag twee mannen van 22 en 49 jaar, beiden afkomstig uit Den Helder aangehouden. De jongste werd aangetroffen in zijn woning en de oudste in de trein van Den Helder naar Alkmaar. Tijdens het doorzoeken van de woningen van beide verdachten werd een kleine hoeveelheid harddrugs aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen. De verdachten zijn afgelopen donderdag in bewaring gesteld. Het onderzoek duurt voort. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Lood en bliksemafleider gestolen van schoolgebouw.

Burgerbrug, donderdag 22 december 2005.

Tijdens een jaarlijkse inspectie ontdekte een loodgieter dat een grote hoeveelheid lood van het dak van een schoolgebouw aan de Grote Sloot was verdwenen. Ook bleek dat een bliksemafleider was weggenomen. Het is niet duidelijk wanneer de diefstal heeft plaats gevonden. De waarde van het weggenomen goed bedraagt zon kleine 10.000,-.

Rijden onder invloed van alcohol.

Wieringerwerf, vrijdag 23 december 2005.

In de nacht van donderdag op vrijdag werd een 49-jarige man uit Leeuwarden aangehouden op de Rijksweg A7. Surveillerende agenten zagen de man als bestuurder van een personenauto slingerend rijden over genoemde weg. Bij controle bleek dat hij alcohol had gedronken. Hij blies 865 ug/l. Dat is nagenoeg viermaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Gezien deze hoge overschrijding werd het rijbewijs van de bestuurder ingevorderd.

Personeel winkel overvallen.

Heerhugowaard, vrijdag 23 december 2005.

Vrijdagmorgen kort voor 08.00 uur hebben twee onbekende mannen een supermarkt aan de Middenweg overvallen. De twee mannen wisten in het pand te komen op het moment dat de winkel werd bevoorraad. Het aanwezige personeel, vier mensen, werden vastgebonden. Onder bedreiging van vuurwapens werd één van hen gedwongen geld af te geven. Hoe groot de buit precies is, is niet bekend. Er was echter niet veel geld in het pand aanwezig. Nadat de verdachten het geld hadden, verlieten zij de winkel. Van de mannen is geen goed signalement beschikbaar. Het gaat om twee mannen met een donkere huidskleur. Eén was vrij lang en droeg in ieder geval witte schoenen. De andere verdachte was duidelijk korter. Wat voor kleding hij droeg in niet bekend. Ook is niet bekend hoe en in welke richting de mannen zijn verdwenen.

Laatst gewijzigd 23-12-2005 14:10 | © Politie Noord-Holland Noord |