Politie Groningen

Persberichten vrijdagmiddag 23 december 2005

Provincie Groningen, 23-12-2005

Nieuwolda: identiteit slachtoffer brand vastgesteld

De identiteit van het slachtoffer van de brand in Nieuwolda van 18 december jl. is inmiddels door het Nederland Forensisch Instituut vastgesteld. Het vermoeden dat het om de vermiste 23-jarige jongen uit Nieuwolda ging, werd aan de hand van DNA-vergelijking bevestigd. Het lichaam is inmiddels ter beschikking gesteld van de familie. De politie zet het onderzoek naar de oorzaak van de brand voort. Er zijn onder andere getuigen gehoord en er zijn door de technische recherche monsters genomen rond de brandplaats. Deze zijn voor nader onderzoek naar het NFI gestuurd. De politie verwacht op zijn vroegst medio januari 2006 een eerste conclusie te kunnen trekken.

Harkstede: inbreker aangehouden

Een 37-jarige inwoner van Groningen is vrijdagmorgen op heterdaad betrapt bij een inbraak in een woning aan de Hamweg in Harkstede. De man werd in de woning aangetroffen toen hij bezig was spullen te verzamelen om mee te nemen. Er lag onder meer een digitale camera klaar. De politie werd getipt over de inbraak en bij aankomst bleek de man nog in de woning aanwezig te zijn. Hij is voor nader onderzoek ingesloten. De eigenaar van de woning die niet thuis was, is door de politie ingelicht. Hij doet aangifte.

Scheemda/Winschoten: vuurwerk in beslag genomen

De politie heeft donderdag van een 19-jarige inwoner van Scheemda vuurwerk in beslag genomen. De politie vond in zijn woning aan de Lijsterstraat onder meer 320 nitraatbommen, 8 vlinderbommen en 5 lawinepijlen. Betrokkene had het vuurwerk gekocht van een 22-jarige inwoner van Winschoten. Deze werd donderdagavond in zijn woonplaats in zijn auto gesignaleerd en aangehouden. Hij had enkele honderden nitraatbommen in de kofferbak van zijn auto. Bij hem thuis aan de Witte de Withstraat werd nog eens 10 kg vuurwerk aangetroffen bestaande uit nitraatbommen en lawinepijlen. Het vuurwerk werd in beslag genomen. De Winschoter werd voor onderzoek ingesloten aan het politiebureau. Hij heeft het bezit van het vuurwerk en de handel aan de inwoner van Scheemda toegegeven. Hij is na verhoor in de loop van vrijdag weer op vrije voeten gesteld. De politie kwam het vuurwerk in de woning in Scheemda op het spoor door een tip.

Groningen: hennepkwekerij ontmanteld

De politie heeft donderdag in een leegstaand pand aan de Aweg in de stad een hennepkwekerij ontmanteld. In het pand werden op de bovenverdieping 1200 planten gekweekt. De planten en de apparatuur werden vernietigd. De stroom werd illegaal om de meter afgetapt. Een medewerker van Essent heeft de zaak afgesloten. De politie onderzoekt wie de eigenaar van de kwekerij is.