Vopak NV

Persbericht

Verdere verlaging van netto financieringspositie

Rotterdam, 23 december 2005

Koninklijke Vopak maakt bekend dat zij een deel van de niet met haar kernactiviteiten P samenhangende (lange termijn) rentedragende vorderingen heeft overgedragen aan een financiële instelling, waarbij een deel van de opbrengst is aangewend ter aflossing van de schuldpositie.
E
Rekening houdend met ondermeer tijdens de resterende looptijd gradueel teruglopende verstrekte zekerheden en de van toepassing zijnde IFRS verslaggevingsvereisten, daalt de R netto financieringspositie per saldo met circa EUR 62 miljoen. De transacties hebben een fractioneel negatief effect op het netto resultaat van 2005 en daarop volgende jaren. S
De ontwikkeling van de financieringspositie ondersteunt de "Tank Terminal Plus" groeistrategie van Vopak. In dit kader werden de laatste jaren niet-kernactiviteiten verkocht, het preferente aandelen programma geherstructureerd, langlopende schulden vervroegd afgelost en is afgelopen juli een nieuwe 5-jarige kredietfaciliteit afgesloten.

Profiel
Koninklijke Vopak N.V. is 's werelds grootste onafhankelijke tankterminal operator, gespecialiseerd in de opslag en overslag van vloeibare en gasvormige chemie- en olieproducten. Desgewenst levert Vopak logistieke diensten voor klanten van de terminal. Vopak exploiteert 73 terminals met een opslagcapaciteit van ruim 20 miljoen kubieke meter in 29 landen. Deze liggen op strategische plaatsen ten opzichte van de gebruikers en de belangrijkste vaarroutes. Klanten zijn overwegend ondernemingen uit de chemische en olie-industrie voor wie Vopak een grote verscheidenheid aan producten opslaat die zijn weg naar een groot aantal industrieën vindt.