Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Apeldoorn - Lichtgewonden door aanrijding

Een 37-jarige bromfietser en zijn 6-jarig dochtertje uit Apeldoorn raakten donderdagavond (22/12) op de Stationsstraat gewond door aanrijding met een 52-jarige man uit Deventer. De man uit Deventer stak, als voetganger, rond 19.30 uur de rijbaan over en werd door de bromfietser aangereden. De voetganger en een getuige verklaarden tegenover de politie dat de bromfietser te hard had gereden. De bromfietser liep enkele wondjes aan zijn hand op en zijn dochtertje hield aan de aanrijding een pijnlijke elleboog over. De politie bracht de bromfietser en zijn vervoermiddel naar het Marktplein waar op dat moment een rollentestbank (zie hier onder) stond. Het vermogen bleek teveel, waarna de bromfiets werd naar het politiebureau werd gebracht voor technisch onderzoek. De man zelf bleek gedronken te hebben. Hij blies op het politiebureau een promillage van 0,9. De politie maakte proces-verbaal op, bovendien werd er proces-verbaal opgemaakt voor het beledigen van een politieambtenaar. Het dochtertje kreeg op het politiebureau een knuffelbeer.

Apeldoorn - Politie houdt grote verkeerscontrole

De politie heeft donderdagmiddag- en -avond (22/12) op het Marktplein een grote verkeerscontrole gehouden. Motoragenten brachten de voertuigen voor controle naar het Marktplein waar de Apeldoornse politie werd geassisteerd door leden van het KLPD (Korps Landelijke Politie Diensten. De politie deelde een flink aantal bekeuringen uit. Zo kregen veertien automobilisten een boete voor het niet dragen van de autogordel, tien keer voor het negeren van een inrijverbod, zestien keer voor het niet bij zich hebben van een rijbewijs, zeven keer voor een defecte verlichting en zeven keer voor het niet hebben van verlichting op een fiets of bromfiets. Bovendien moesten twee personen nog een openstaande boete betalen. De politie beëindigde rond 23.45 de controle.

Apeldoorn - Politie houdt agressieve man aan

De politie heeft donderdagavond (22/12) op het Marktplein een 35-jarige Apeldoorner aangehouden. Een motorrijder van de politie bracht de Apeldoorner op zijn scooter met een passagier rond 22.35 uur naar het Marktplein voor een algehele controle. Beiden hadden geen papieren bij zich en het vermoeden bestond, dat de bestuurder gedronken had. Op de controleplaats belemmerde hij het onderzoek van de scooter op de rollentestbank. De Apeldoorner bedreigde de motoragent die de hulp van andere politiemensen inriep. De politie hield de man aan maar hij gedroeg zich zeer agressief. Zo moest de politie gebruik maken van pepperspray en van de wapenstok. Hij werd uiteindelijk geboeid in een politieauto geduwd. De man zag toch kans om de achterzijde van de politieauto volledig te vernielen. De politie sloot de man voor verder onderzoek op in een politiecel. De motoragent deed aangifte van bedreiging.

Apeldoorn - Bromfietser onder invloed

De politie heeft donderdagavond (22/12) op de Arnhemseweg een 50-jarige bromfietser uit Beekbergen aangehouden voor het rijden onder invloed. De politie controleerde de man rond middernacht en constateerde dat hij te veel alcohol gedronken had. De man blies op het politiebureau een promillage van 1,7. De man heeft bovendien eerder onder invloed van alcohol gereden. De politie maakte proces-verbaal op.

Apeldoorn - Automobilisten onder invloed

De politie heeft donderdagavond (22/12) op de Arnhemseweg een 60-jarige automobiliste uit Apeldoorn aangehouden die onder invloed van alcohol reed. De politie controleerde de vrouw rond 22.50 uur en constateerde dat zij te veel alcoholhoudende drank gedronken had. Zij blies op het politiebureau een promillage van 0,7. De politie maakte proces-verbaal op.

In de nacht van donderdag op vrijdag (23/12) op de Marchantstraat werd tijdens een algehele alcoholcontrole een 32-jarige automobilist uit Apeldoorn aangehouden die onder invloed van alcohol reed. De politie controleerde de man vrijdagmorgen vroeg rond 01.30 uur en constateerde dat hij te veel alcohol gedronken had. Hij blies op het politiebureau een promillage van 1,1 en bleek bovendien een recidivist te zijn. De politie maakte proces-verbaal op.

Apeldoorn - Politie onderzoekt aanrijding dronken automobilist

De politie onderzoekt de aanrijding van een dronken automobilist. De politie kreeg vrijdagmorgen vroeg rond 04.00 uur van de Koninklijke Marechaussee door, dat er op de Arnmhemseweg een zwaar beschadigde auto stond. De politie trof er een 36-jarige Apeldoorner aan die zei in Arnhem tegen een hek aangereden te zijn. Bij de politie van Arnhem was niets bekend van een schadegeval. Het onderzoek gaat verder. De man blies op het politiebureau een promillage van 1,8. De politie vorderde zijn rijbewijs in en maakte proces-verbaal op.

Meer informatie:

Anton de Ronde 055 - 548 60 52 Bureau Communicatie Persvoorlichting