Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland Elburg - Fietser loopt hersenschudding op

Een 39-jarige fietser heeft donderdagmorgen (22/12) op de kruising Zwolscheweg met de Zuiderzeestraatweg Oost een lichte hersenschudding opgelopen door aanrijding met een 51-jarige automobilist uit Nunspeet. De fietser reed over het fietspad van de Zuiderzeestraatweg en verleende rond 07.15 uur geen voorrang aan de automobilist die op de Zwolscheweg reed. Ambulancepersoneel onderzocht de fietser. Hij hoefde niet naar het ziekenhuis maar heeft een lichte hersenschudding opgelopen.

Elspeet - Fietser rijdt tegen lantaarnpaal

Een 13-jarige fietser uit Nunspeet raakte donderdagmorgen (22/12) op de Uddelerweg gewond doordat hij tegen een lantaarnpaal botste. De politie kreeg rond 11.55 uur door dat er een aanrijding met letsel zou zijn. Ter plaatse aangekomen bleken er al een huisarts en een ambulance ter plaatse te zijn. De ambulance vervoerde hem voor onderzoek naar het St. Jansdalziekenhuis in Harderwijk.

Epe - Automobilist onder invloed

De politie heeft donderdagavond (22/12) in zijn woning in Epe een 78-jarige dronken automobilist aangehouden die eerder op de Kamperweg een aanrijding had veroorzaakt. De man reed rond 19.20 uur de buitenspiegel van een tegemoetkomende auto er af. De politie hield hem later aan de hand van het kenteken aan. De andere auto had geen schade opgelopen maar de politie constateerde dat de man uit Epe alcohol gedronken had. Hij blies een promillage van 1,2. De politie maakte proces-verbaal op.

Doornspijk - Politie vraagt getuigen aanrijding

De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding door (vermoedelijk) een landbouwtractor tegen een hek aan de Burg. Frieswijkweg in de nacht van woensdag op donderdag (22/12). Doordat het hekwerk was vernield kon een aantal pony's en een ezel de benen nemen. De eigenaar zag kans de dieren weer in de wei te krijgen. Onderzoek wees uit dat een tractor vermoedelijk het hekwerk uit de grond had gereden. De politie vraagt getuigen zich te melden via tel. 0900 - 8844.

Ermelo - Verlies van medicijnen

Een patiënt van een huisarts in Ermelo heeft woensdagavond (21/12) onderweg van Biddignhuizen naar Ermelo zijn medicijnen verloren. Ondeskundig gebruik kan gevaarlijk zijn. De patiënt is met bus lijn 148 naar Harderwijk gegaan en vandaar met de trein naar Ermelo, aankomst 19.22 uur. Mogelijk dat een passagier in bus of trein de medicijnen gevonden heeft. De vinder wordt verzocht om contact met de politie op te nemen.

Harderwijk - Politie houdt vandalen aan

De politie heeft donderdagavond (22/12) op de Laan der Verenigde Naties twee 17-jarige vandalen uit Harderwijk aangehouden die fietsen aan het vernielen waren. De politie kreeg rond 23.00 uur melding dat de jongens een fiets hadden gestolen en aan het vernielen waren. Beiden bekende hun aandeel hierin. Zij worden doorverwezen naar het preventieproject LINK waar een passende maatregel wordt getroffen.

Elburg/ Nunspeet - kassapersoneel opgepast !

De politie waarschuwt kassapersoneel van supermarkten voor twee mannen die op de Veluwe personeel afleiden om vervolgens proberen de inhoud van de kassa buit te maken. In één geval is dat gelukt. De mannen kwamen in beide gevallen met een vraag over het ophangen van een advertentie in de winkel en wisten hiermee de aandacht van het kassapersoneel af te leiden. In Elburg (16/12) miste men na enige tijd een geldbedrag en kennelijk had één van de mannen met een valse sleutel de kassa weten te openen. In Nunspeet (22/12)werd de poging doorzien en verliet men zonder geld de winkel. Uit onderzoek is inmiddels gebleken, dat het om dezelfde mannen gaat. Opletten dus !

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52