Stadsdeel Amsterdam Zuidoost


Zuidoost bouwt.................
23 december 2005

Stadsdeel Zuidoost is in 2005 geslaagd als het gaat om de start en bouw van nieuwe woningen: 1.112. Het project Nieuw Echtenstein werd in de Zuiderkerk gekozen als het op een na snelste project van de stad.

Op 20 december werden in de Zuiderkerk tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van allepartijen die betrokken zijn bij de woningbouw in Amsterdam twee prijzen uitgereikt: één voor kwaliteit en één voor de goede voortgang van plannen. Bij de voortgang gaat het om het traject vanaf de planvorming tot het slaan van de eerste paal. Nieuw Echtenstein kwam als één na snelste project uit de bus. In die wijk zijn 216 eengezinswoningen in aanbouw. In het totaal zijn er dit jaar 1112 woningen in aanbouw genomen in Laag Kralenbeek waar de eerste woningen nu zijn opgeleverd, Fenice, De Kandelaar, Gerenstein Gallery, Nieuw Echtenstein en Nieuw Grunder/Mi Akoma di Color. De ontwikkelaars zijn Ymere, de Woonmaatschappij en Rochdale.
Els Verdonk, portefeuillehouder Ruimtelijke Ontwikkeling:"Wij hadden afgesproken meer dan 1000 woningen in aanbouw te nemen dit jaar. Dat aantal hebben we ruimschoots gehaald. Woningstichting Rochdale, de gemeente en het stadsdeel zullen er alles aan blijven doen om het tempo erin te houden. Dat is voor bewoners die willen verhuizen of mensen van buitenaf die hier willen komen wonen en voor ondernemers van het grootste belang. In 2006 gaan we ongeveer 900 nieuwe woningen bouwen".