Nederlandse Vereniging van Journalisten

Aan de leden van de NVJ werkzaam bij de dagbladen Loongebouw dagbladjournalisten uitgebreid; stemming verlaat (23 december 2005)

Geachte collegae,

Twee dagen geleden hebben wij u gemeld dat wij, in samenspraak met de vertegenwoordiger van de hoofdredacteuren en de werkgevers, verenigd in de commissie loongebouw, aan de Human Capital Group de opdracht hadden gegeven een oplossing te zoeken voor redacteuren die op de beeldredactie werken (vormgevers/beeldredacteuren).

De oplossing is staat in dit nieuwe schema (pdf). Dat vervangt de bijlage op pagina 4 uit de notitie "Nieuw loongebouw dagbladjournalisten vanaf 1 juli 2006".

Wij hopen dat op deze manier een bevredigende oplossing is bereikt.

Velen hebben ons gevraagd waarom er zoveel haast gemaakt wordt met deze stemming. Deze haast heeft als reden dat in dit principeakkoord CAO ook de regeling VUT/vroegpensioen is opgenomen. Deze regelingen moeten vóór 1 januari 2006 aangemeld worden om geldig te kunnen zijn. Wij hebben besloten de stemperiode toch iets te verlengen. U kunt tot uiterlijk 27 december uw stem uitbrengen in het stemlokaal.

Verder willen wij u fijne feestdagen toewensen

Met vriendelijke groet, Bianca Rootsaert