Nuon

Nuon verkoopt Berkelcentrale
23 dec 2005 | Amsterdam | Nuon
Energieonderneming Nuon heeft overeenstemming bereikt met Morgan Stanley over de verkoop van de Berkelcentrale (60 MW) in het Gelderse Borculo. De transactie wordt naar verwachting volgende week afgerond, waarna de overdracht plaatsheeft op 1 januari 2006. De verkoopprijs wordt niet bekend gemaakt.
De desinvestering in de centrale is het gevolg van de acquisitie van de Reliant-centrales in 2003. Hierdoor is de focus meer komen te liggen op grotere productie-eenheden. De relatief kleine Berkelcentrale past daardoor minder goed in de huidige portefeuille van productie-eenheden. De centrale in Borculo is een warmtekrachtcentrale (WKC), die in 1995 in gebruik werd genomen. Over Nuon
Nuon is een toonaangevende energieonderneming, die met elektriciteit, gas, warmte en aanvullende diensten meer dan 2 miljoen klanten bedient in voornamelijk Nederland, België en Duitsland. De onderneming is actief in productie, handel, transport en levering van (duurzame) energie. Nuon streeft naar evenwichtige groei voor alle belanghebbenden: aandeelhouders, medewerkers, klanten, milieu en maatschappij. De netto omzet in 2004 bedraagt EUR 4,9 miljard. Het aantal medewerkers per eind 2004 bedraagt 9.441 FTE's. De grootste aandeelhouders van Nuon zijn de provincies Gelderland, Noord-Holland, Friesland en de gemeente Amsterdam.