Ministerie van Verkeer en Waterstaat

Contactpersoon

-
Datum

23 december 2005
Ons kenmerk
HDJZ/WAT/2005-2312
Doorkiesnummer

-
Bijlage(n)

3
Uw kenmerk

-
Onderwerp
Besluit tot wijziging van het Bouwstoffenbesluit bodem- en oppervlaktewateren-bescherming

Geachte voorzitter,

Op grond van artikel 33a, van de Wet verontreiniging oppervlaktewateren en artikel 92, van de Wet bodembescherming doe ik u hierbij, mede namens de Staatssecretaris van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer het besluit toekomen tot wijziging van het Bouwstoffenbesluit.

Om tegemoet te komen aan de wens vanuit de praktijk tot een snelle oplossing voor de grootste knelpunten van het Bouwstoffenbesluit is vooruitlopend op de aangekondigde fundamentele herziening (Kamerstukken II
2003-2004, 29 200 XI, nr. 7) daarvan, de nu voorliggende wijziging vastgesteld.

Bij brief van 21 december 2004, met mijn kenmerk HDJZ/WAT/2004-3073 heb ik u het ontwerp van dit besluit doen toekomen. Ten aanzien van dat ontwerp heb ik een blanco advies van de Raad van State ontvangen en zijn geen reacties in het kader van de notificatie-procedure ontvangen.

Wel is van de gelegenheid gebruik gemaakt om naast een aantal redactionele wijzigingen, ook een drietal meer inhoudelijke wijzigingen door te voeren. Hiervoor verwijs ik u naar het tevens bijgevoegde nader rapport.

Voor een uitgebreidere uiteenzetting van de aard en achtergrond van het beoogde besluit mag ik u kortheidshalve verwijzen naar de eveneens bijgevoegde toelichting bij het besluit. Per 1 januari 2006 is inwerkingtreding van het besluit voorzien.

Hoogachtend,

DE STAATSSECRETARIS VAN VERKEER EN WATERSTAAT,

mw drs M.H. Schultz van Haegen