Gemeente Woerden

23 december 2005

Achterstanden horecavergunningen weggewerkt

Het afgelopen jaar heeft de gemeente Woerden extra haar best gedaan om de achterstand van ingediende drank- en horecavergunningen en horeca-exploitatievergunningen weg te werken.
Dit is gelukt, want nieuw binnenkomende aanvragen worden nu direct in behandeling genomen. Ook is, samen met de horeca-ondernemers, een start gemaakt met het actueel maken van vergunningen die in het verleden zijn verstrekt. Vergunningen moeten kloppen met de feitelijke situatie, bijvoorbeeld in een café. Als er bijvoorbeeld verbouwd is, een andere eigenaar is of de ondernemingsvorm wijzigde, dan is het belangrijk dat aan de gemeente Woerden door te geven.

De gemeente en andere instanties op hun beurt vinden het belangrijk om de feitelijke situatie te kennen, voor het geval er brand is of er een handhavingsteam langskomt. Horecabezoekers hechten vanzelfsprekend aan veilig uitgaan. En daar werken horeca-ondernemers en gemeente samen aan. In 2006 onderzoekt de gemeente of er meer regelgeving voor en afspraken met de horeca-ondernemers nodig zijn. Ook zal de voorlichting over de gewijzigde procedure, waarin een persoonlijk gesprek over de aanvraag nieuw is, verder worden uitgebreid.

Zie ook:

- Digitaal loket