PERSBERICHT - 2005-12-23

Aantal beoordelingen op zoover.nl in korte tijd verviervoudigd

Steeds meer Nederlanders op cruisevakantie

Steeds meer Nederlanders kiezen voor vakantie op een luxe cruiseschip. Dit blijkt uit de snelle toename van beoordelingen van cruiseschepen op de onafhankelijke vakantiesite www.Zoover.nl. Sinds juli is het aantal beoordelingen verviervoudigd.

Vakanties op een cruiseschip zijn allang niet meer alleen weggelegd voor vakantiegangers op leeftijd, ook jongeren kiezen steeds vaker voor een cruisevakantie en het aanbod verbreedt zich daardoor in alle prijsklassen. De cruisemarkt is nog een relatief kleine markt in Nederland maar er komt nu langzaam een concurrentie strijd tussen de verschillende aanbieders op gang.

Veel luxe
Uit de beoordelingen op Zoover blijkt dat cruise reizigers veel luxe op de schepen verwachten en belang hechten aan een goede service aan boord. Bovendien wordt het erg belangrijk geacht dat het eten goed en gevarieerd is. Op de website zijn vrijwel alle internationale cruiseschepen terug te vinden met een beoordeling van vakantiegangers die erop gereisd hebben.

Holland America Line op 1
Cruises worden beoordeeld op criteria zoals algemene indruk, prijs/kwaliteit, entertainment, service en eten. De beoordelingen laten zien dat met name cruises in het Caribisch gebied hoog gewaardeerd worden. Als beste komt de Holland America Line De Westerdam uit de bus. De gemiddelde score van dit schip benadert de 10. Holland America Line sleepte onlangs ook al een onderscheiding als Best Overall Cruise Value in de wacht. Als tweede op Zoover volgt de Carnival Valor, dat eveneens de Caribbean doorkruist. De top 3 wordt gecompleteerd door de Splendour of the Seas. Dit schip van Royal Caribbean bevaart de Caribische zee, en doorkruist ook de Middellandse Zee.

Uitstekende service
Overigens scoort de Queen Mary 2, het grootste cruiseschip ter wereld, erg hoog bij de beoordelingen. Dit schip dat vorig jaar nog de Rotterdamse haven aandeed, biedt volgens de bezoekers van Zoover een uitstekende service. Het schip scoort ook op prijs/kwaliteit verhouding erg hoog.

Over Zoover.nl
www.Zoover.nl is een onafhankelijke en gratis vakantiewebsite waarop vakantiebestemmingen en accommodaties zoals hotels, appartementen, vakantieparken, campings en cruises worden beoordeeld. Door reizigers, voor reizigers. Daarnaast is direct te zien waar een accommodatie geboekt kan worden. Bovendien stuurt Zoover.nl iedere maand een informatieve digitale nieuwsbrief naar ruim 50.000 e-mailadressen.