PERSBERICHT - 2005-12-23

Groei vooral in Benluxmarkt, omzet bestemming Nederland plust 50 procent

Bij Euro Relais meer Nederlanders in eigen land

Voor touroperator Euro Relais, thuis in vakantiehuizen, is 2005 het zevende achtereenvolgende jaar van groei. De groei komt met name vanuit de Beneluxmarkt, met de meeste boekingen voor de bestemming Nederland, gevolgd door de Ardennen en Zuid Europa (Zuid-Frankrijk, Italië, Spanje en Kroatië).

Uit de jaarresultaten van het Continu Vakantie Onderzoek (CVO) blijkt dat Nederlanders in 2005 minder op vakantie gaan in eigen land. "Bij Euro Relais zien we juist een tegenovergestelde tendens; steeds meer Nederlanders kiezen voor Nederland als bestemming voor een vakantie of weekendje weg," aldus algemeen directeur Maarten Esser.

Maar ook onder de buitenlandse boekers blijkt Nederland voor Euro Relais in toenemende mate een populaire bestemming. "Euro Relais ziet zelfs een 50% hogere omzet wat betreft het totaal aantal boekingen met bestemming Nederland. Daarmee is Nederland in 2005 ook de bestemming de Ardennen voorbijgestreefd," aldus Esser.

75% boekt online in 2005
Het groeitempo dat zich blijft doorzetten is het resultaat van een sterk op innovatie gericht beleid waarbij de website een centrale rol speelt. Inmiddels verloopt 75% van het totaal aantal boekingen via internet. Verwachting is dat dit percentage alleen maar verder zal toenemen in 2006. Het jaar 2005 stond in het teken van het 25-jarig bestaan van Euro Relais. De organisatie is in 1980 opgericht door directeur Nathalie Bouvy. Het eerste aanbod bestond uit slechts zes vakantiehuizen in de Belgische Ardennen. Op dit moment bestaat het aanbod uit 6.000 online boekbare huizen in 16 Europese landen. Binnen de Benelux is Euro Relais marktleider op het gebied van verhuur van vakantiehuizen.

Euro Relais blikt vooruit
Euro Relais stelt zich voor 2006 als doel een groeitempo van gemiddeld 25% per jaar te handhaven. Het aanbod zal worden uitgebreid naar 7.000 vakantiehuizen met een bijzonder karakter. Met de acquisitie van vakantiehuizen wordt steeds selectiever omgegaan. Er wordt met name gekeken naar huizen die passen binnen de aansprekende thema's die Euro Relais hanteert, zoals Stedentrips, Landhuizen en kastelen en Op 'n eiland.

Over Euro Relais
Het aanbod van Euro Relais varieert van kastelen tot landhuizen, van boerderijen tot molens, van schepen tot stadsappartementen en van villa's tot chalets. De Euro Relais vakantiehuizen staan in Nederland, België, Frankrijk, Spanje, Portugal, Italië, Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland, Groot-Brittannië, Denemarken, Slowakije, Hongarije, Tsjechië Kroatië en Turkije. De vakantiehuizen zijn via de vijftalige website www.eurorelais.com te boeken voor zowel weekendjes weg als lange vakanties.

Thema's
Bijzonder aan de wijze waarop Euro Relais zijn woningen aanbiedt, is het werken met thema's, zoals Met een zwembad, Stedentrips, Nabij het water, Landhuizen en kastelen, Groepsvakanties en Anders dan anders. De uiteenlopende thema's spreken tot de verbeelding en vereenvoudigen de zoektocht naar het ideale vakantiehuis.

Touroperator Euro Relais biedt sinds 1980 vakantiehuizen met een bijzonder karakter aan in heel Europa. Dankzij het volledig online boekingssysteem op www.eurorelais.com kunnen vakantiegangers 24 uur per dag, 7 dagen per week hun ideale vakantiehuis zoeken en direct boeken.

Noot voor de redactie (