PERSBERICHT - 2005-12-23

Skiwelt Wilder Kaiser door nieuwe gondel de nummer 3 in Europa

Meer dan een meter verse sneeuw in Tirol

Wintersporters naar Tirol kunnen hun hart ophalen. De afgelopen dagen viel er meer dan één meter sneeuw. Ook voor de komende dagen wordt er nog nieuwe sneeuw verwacht. Vakantiegangers die met de feestdagen afreizen naar de Tiroler Alpen weten zich verzekerd van uitstekende condities op de pistes.

Ook voor de alternatieve wintersporten zoals langlaufen, rodelen en sneeuwwandelen vindt de reiziger uitstekende mogelijkheden. Last-minute naar de sneeuw kan ook. Diverse gebieden in Tirol hebben voor de feestdagen nog hotels of appartementen beschikbaar.

Sneeuwhoogtes De sneeuwhoogtes variëren van 50 centimeter in het dal en 180 centimeter op de pistes in Sölden; tot 60 en 140 centimeter bij Skiwelt Wilder Kaiser in het Brixental. Wintersporters die besluiten op last-minute basis naar de Alpen te reizen maar opzien tegen de files, kunnen tevens kiezen voor de nieuwe verbinding van Sky Europe.

Sky Europe
De low-cost luchtvaartmaatschappij vliegt van Amsterdam naar Innsbruck op dinsdag, donderdag en zondag. Via de website www.skyeurope.com zijn vluchten boekbaar vanaf 25,00 per enkele reis exclusief taxen en toeslagen.

Bereikbaar
Vele populaire wintersportgebieden zijn vanuit Innsbruck eenvoudig bereikbaar. In Landeck liggen de vanafprijzen voor 8 dagen rond 126,00. Informatie is verkrijgbaar via www.tirolwest.at. Last-minutes naar overige plaatsen vinden reizigers op www.vakantie.tirol.at. Tevens heeft Tirol een speciale hotline om beschikbaarheid te checken via telefoonnummer 0043 512 72 72-0 of via info@tirol.at.

SkiWelt Wilder Kaiser in top 3 van Europa
De nieuwe achtpersoons gondelbaan Ki-West verbindt deze winter het skigebied van Westendorf met Kirchberg/Kitzbühel. De SkiWelt Wilder Kaiser in het Brixental, dat met 250 kilometer piste en 94 liften al het grootste skigebied van Oostenrijk was, wordt door deze aansluiting nummer drie op de lijst van Europas grootste skigebieden.

Nieuw gebied
De nieuwe gondel Ki-West brengt wintersporters in 10 minuten van het Kirchberger Spertental naar de Gampenkogel in het skigebied Westendorf. In totaal telt het nieuw gecreëerde wintersportgebied 150 liften en honderden kilometers piste in alle moeilijkheidsgraden. De nieuwe afdaling is circa 4 kilometer lang en kan volledig kunstmatig worden besneeuwd.

De hoge sneeuwzekerheid maakt afdalen tot in het dal voor skiërs en snowboarders mogelijk tot eind van het seizoen. Shuttlebussen zorgen voor een rechtstreekse verbinding tussen het dalstation van de nieuwe gondelbaan Ki-West, dat ligt tussen Aschau en Kirchberg, en de Pengelstein-baan in Kirchberg. Meer informatie is te vinden op www.skiwelt.at.

Noot voor de redactie,