PERSBERICHT - 2005-12-23

'Expositie zien en niet-zien krankzinnige en indrukwekkende ervaring'

Intermediair: nieuwe muZIEum 'het allerbeste'

Weekblad Intermediair heeft het nieuwste museum van Nederland, het eind dit jaar voltooide muZIEum in Nijmegen, uitgeroepen tot het allerbeste in ons land.

"Als beste museum van 2005 kiezen we voor het nieuwste museum van Nederland: het muZIEum in Nijmegen, dat eind dit jaar werd voltooid. Belangrijkste kenmerk: er is niets te zien."

Krankzinnige ervaring
"In het pikkedonker ontdek je tijdens een rondleiding van een uur, onder begeleiding van een blinde gids, de wereld met je overige zintuigen. Een krankzinnige en indrukwekkende ervaring.", aldus Intermediair in het pas verschenen nummer (nr. 51, 22-12-2005). Het weekblad verkiest het muZIEum boven het Openluchtmuseum Arnhem dat Europees museum van het jaar werd.

Zien en niet-zien
Het muZIEum is een ervaringsmuseum over zien en niet-zien. In het muZIEum kunnen bezoekers op bijzondere wijze kennismaken met het wonder van zien en de onbekende wereld van het niet-zien. In de bijlage vindt u meer informatie over het muZIEum.

Openingstijden
In de kerstvakantie (24-12 t/m 8-1) is het muZIEum geopend op dinsdag t/m vrijdag van 11.00-17.00 uur en op zaterdag, zondag en feestdagen van 12.00-18.00 uur. Zaterdag 24 december en zaterdag 31 december is het muZIEum van 12.00-16.00 uur geopend. 25 december en 1 januari is het muZIEum gesloten.

Rondleiding
In de vakantie is de rondleiding 'Dialoog in het donker' op alle dagen te ervaren. Het is aan te raden te reserveren voor 'Dialoog in het donker' via 024-3828181.

Informatie
muZIEum, Nieuwe Marktstraat 54a (vlakbij Centraal Station), 6511 AA, Nijmegen.
Voor meer informatie: www.muzieum.nl

Bij de foto's: Opticum van Frank Muller (boven) en dialoog in het donker vanm Bob Walker (midden). Deze zijn op aanvraag in hoge resolutie te verkrijgen.