Stichting Wakker Dier

KOKS ROEPEN CONSUMENT OP KERSTMIS DIERVRIENDELIJK TE VIEREN Persbericht - 23 december 2005

Tientallen vrijwilligers van Wakker Dier trekken deze dagen voor kerst verkleed als diervriendelijke kok het land in om de consument te inspireren een diervriendelijk kerstmenu te serveren. De diervriendelijke koks hebben een bezoek gebracht aan winkelcentra in onder andere Hilversum, Maastricht, Zwolle en Rotterdam en deelden daar feestelijke folders uit met praktische diervriendelijke kooktips. De tournee van de diervriendelijke koks maakt onderdeel uit van de Wakker Dier kerst-campagne "Dierbare Kerst" waarin iedereen opgeroepen wordt in deze tijd van bezinning de dieren niet te vergeten.

Met deze ludieke verkleedpartij proberen de koks het publiek te laten breken met de traditie om kerst buitenproportionele hoeveelheden bio-industrie vlees te consumeren: in de decembermaand wordt namelijk ruim 2 miljoen kilo meer vlees gegeten dan andere maanden van het jaar.

Wakker Dier vindt het tegenstrijdig dat kerst voor velen enerzijds een tijd van bewustwording en bezinning is en anderzijds gepaard gaat met vleesrijke kerstgerechten waar veel dierenleed aan vooraf is gegaan. Vooral eenden, konijnen, ganzen en kalkoenen zijn de klos van onze feestdagen.

Deze campagne bestaat verder uit een Dierbare Kerst-special op de site www.wakkerdier.nl waar men een beginnerscursus diervriendelijk koken kan volgen, een digitale kerstwens kan versturen en daarnaast heerlijke vegetarische kerst-recepten kan vinden.