KOKS ROEPEN CONSUMENT OP KERSTMIS DIERVRIENDELIJK
TE VIEREN
Persbericht - 23 december 2005
Tientallen vrijwilligers van Wakker Dier trekken deze dagen voor kerst
verkleed als diervriendelijke kok het land in om de consument te
inspireren een diervriendelijk kerstmenu te serveren. De
diervriendelijke koks hebben een bezoek gebracht aan winkelcentra in
onder andere Hilversum, Maastricht, Zwolle en Rotterdam en deelden
daar feestelijke folders uit met praktische diervriendelijke
kooktips. De tournee van de diervriendelijke koks maakt onderdeel uit
van de Wakker Dier kerst-campagne "Dierbare Kerst" waarin iedereen
opgeroepen wordt in deze tijd van bezinning de dieren niet te
vergeten.
Met deze ludieke verkleedpartij proberen de koks het publiek te laten
breken met de traditie om kerst buitenproportionele hoeveelheden
bio-industrie vlees te consumeren: in de decembermaand wordt namelijk
ruim 2 miljoen kilo meer vlees gegeten dan andere maanden van het
jaar.
Wakker Dier vindt het tegenstrijdig dat kerst voor velen enerzijds een
tijd van bewustwording en bezinning is en anderzijds gepaard gaat met
vleesrijke kerstgerechten waar veel dierenleed aan vooraf is gegaan.
Vooral eenden, konijnen, ganzen en kalkoenen zijn de klos van onze
feestdagen.
Deze campagne bestaat verder uit een Dierbare Kerst-special op de site
www.wakkerdier.nl waar men een beginnerscursus diervriendelijk koken
kan volgen, een digitale kerstwens kan versturen en daarnaast
heerlijke vegetarische kerst-recepten kan vinden.
Stichting Wakker Dier