Siemens

Persbericht

CST 0512.728

Den Haag/Delft, vrijdag 23 december 2005

Siemens en Festo bundelen hun krachten bij opleidingen

Siemens Nederland uit Den Haag en Festo uit Delft hebben een samenwerking aangekondigd op het gebied van cursussen. Het gaat daarbij om opleidingen in de gemeenschappelijke toepassing van hun productfamilies. De cursussen voor besturingssystemen en servo-pneumatische aansturingscomponenten van respectievelijk Siemens en Festo zijn daarvoor op elkaar aangepast en in elkaar geschoven.

Via zowel Festo als Siemens beschikt men nu over een geïntegreerd en uniform opleidingsaanbod, waaruit doublures zijn verwijderd en waarbij de opleidingen nu volledig op elkaar aansluiten. Het cursuspakket is bedoeld voor medewerkers van bedrijven in verschillende disciplines van de industriële automatisering die regelmatig met producten van beide leveranciers, alsmede combinaties daarvan, werken. Het geeft de medewerker en zijn bedrijf een concurrentievoordeel en de (eind)klant de garantie van een optimale installatie.

Zowel Festo als Siemens zijn beide zeer actieve spelers in de industrie en de daaraan toeleverende bedrijven. Siemens heeft een leidende positie op het gebied van industriële automatisering. Haar Simatic PLCs en het daaromheen gevormde programma randapparatuur vinden een brede toepassing. Festo is wijd en zijd bekend om haar servo-pneumatische aansturingscomponenten. In menig Nederlands bedrijf zijn deze beide systeemfamilies prominent aanwezig in de productie-installaties of in afgeleverde systemen.

Nadere inlichtingen voor de lezer:
Siemens Training, Toine van den Boer
Tel: (070) 333 3900,
E-mail: toine-vanden.boer@siemens.com
Internet: www.siemens.nl/training

Festo, Dick Rogaar
Tel: (015) 251 8825,
E-mail: d.rogaar@festo.nl
Internet: www.festo.nl

Nadere inlichtingen voor de redactie:
Siemens Persvoorlichting, Bernard H. Bos
Tel: (070) 333 2325,
E-mail: bernard.bos@siemens.com
Internet: www.siemens.nl/persinfo

Festo, Hilde Portengen
Tel: (015) 251 8858,
E-mail: h.portengen@festo.nl
Internet: www.festo.nl

Quick links
Kopen bij Siemens
Financieren bij Siemens
Verkopen aan Siemens
Publicaties

1-1-2006 © Siemens Nederland N.V.