TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 22-12-2005

Televisie
Z@PPSPORT
Uitzending vrijdag 23 december + zondag 25 december Z@PP (Nederland 3) - 15.45 uur + 18.10 uur

RON BOSZHARD SHOWT COOLE TRICKS

TROS-presentator Ron Boszhard presenteert een programma vol 'Veerkracht', want zo heet de trampolinevereniging uit Zoetermeer waar hij te gast is. In dit zit er in:

REPO NK SKIËN IN HUIZEN
We volgen Romy van Breukelen (10 jaar) tijdens de Nederlandse Jeugdkampioenschappen Skiën in Huizen. Romy is al Nederlands kampioene in de echte sneeuw, tijd om het dit jaar op de baan te worden! En dat is nog maar een begin, want Romy wil heel graag ooit een gouden medaille winnen bij de Olympische Spelen op het onderdeel slalom.

FLASHES - jeugdsport in het land

* In Alphen werden de jeugdkampioenschappen in een typisch Franse sport gehouden: jeu de boules.
* Bij de jeugdselectiewedstrijden veldrijden in Tilburg behaalden de renners van wielervereniging Pijnenburg veel succes.

MOVE
Mourad leert ons in drie stappen een gave voetbaltruc...

DIKKE VRIENDEN KAMP
Op de voorlaatste dag van het kamp wordt er booggeschoten, gewogen (zijn de vrienden afgevallen?) en er wordt een knallend afscheidsoptreden voorbereid.

LEF!
Flatland? Dat is op een vlakke ondergrond allerlei spannende en coole tricks uithalen met je fiets. Ron wordt uitgedaagd om dit onder de knie te krijgen... daar is een fiets voor nodig, maar ook lef.

ZONDAG 25 DECEMBER 2005- Z@PPSPORT 18.10 uur

De laatste uitzending van het jaar! Ron presenteert het programma met een meisjesteam van handbalvereniging De Volewijckers uit Zoetermeer. Dat wordt scoren, want dit zit er in:

HELLUP: LEONTIEN ZIJLAARD
Manon Messenmaker is 12 jaar en doet drie jaar aan wielrennen. Toen ze een vallende ster zag, deed ze onmiddellijk een wens: ze wilde dolgraag een keer top-wielrenster Leontien Zijlaard ontmoeten! Nou Ron ook, dus die regelde dat meteen. Manon wil net als Leontien de top bereiken, maar eerst moet die haar leren te 'demareren': keihard - en als het kan ongemerkt- uit het peleton wegfietsen.

DIKKE VRIENDEN KAMP
In de laatste aflevering van onze zomerkampsoap geven de dikke vrienden een flitsende afscheidsvoorstelling.

FLASHES: jeugdsport in het land

* Het was nat en koud tijdens de Bastiaannet-cross in het Drentse Norg, maar de kinderen vanaf 7 jaar wisten van geen opgeven;
* Tijdens het sportklimmen in Bergschenhoek selecteerden de verschillende jeugdklassen zich voor het komend Nederlands Kampioenschap.

MOVE
Peter doet de 'wallride' - en een vette innerline-skate-move...

LEF!
Ron wordt uitgedaagd om te gaan skibocken. De skibock is een kruising tussen een smalle slee en een ski, waarop je met grote snelheid de berg afschiet. Als dát geen lef vraagt...

Vanaf vrijdag 13 januari 2006 uur zijn er weer nieuwe afleveringen van Z@PPSPORT.

Voor meer informatie: www.z@ppsport.nl




TROS