Fortis Bank

dd56a.jpg Published: 07:30 23.12.2005 GMT+1 /Source: FORTIS /BXS: FORB /ISIN: BE0003801181

Fortis verwerft Von Essen KG Bankgesellschaft, een Duitse bank gespecialiseerd in consumentenkrediet

Fortis maakt vandaag bekend dat het 100% van Von Essen Bank heeft overgenomen, een Duitse bank gespecialiseerd in consumentenkrediet.

Jos Clijsters, CEO van Fortis Retail Banking: "We hebben in juni aangekondigd dat consumentenkrediet één van onze prioriteiten is om onze activiteiten van retail banking buiten de Benelux uit te breiden. Deze acquisitie is een verdere stap van Fortis om haar aanwezigheid in Duitsland, veruit de grootste markt voor consumentenkrediet in Europa, te verstevigen. Von Essen Bank is een gezonde en dynamische bank die ons in Duitsland zal versterken naast onze reeds bestaande bancaire activiteiten. Von Essen Bank wordt geïntegreerd in de Fortis-structuur en we zijn van plan om de huidige activiteiten van Von Essen Bank verder uit te bouwen met consumentenkredietproducten, inclusief creditcards, autofinancieringen en hypotheken, en door een uitbreiding van de distributiekanalen. Er zal nog meer nadruk worden gelegd op cross-selling, en Fortis is van plan om uitgebreide financieringsoplossingen te verzorgen voor het klantsegment gaande van jongeren tot en met middelbare leeftijd."

Hans Richter, oprichter van Von Essen Bank: "Omdat Von Essen Bank operationeel gezien een gezonde bank is waarbij de distributie voornamelijk verloopt via rechtstreekse verkoop, grote tussenpersonen, e-commerce en direct mail, zijn wij het ideale platform voor Fortis om de Duitse consumer finance-markt te betreden, en kan Von Essen Bank tegelijkertijd profiteren van de kracht en inzet van Fortis om de business verder uit te breiden en zich te verzekeren van een toekomst in een consoliderende sector."

Von Essen Bank is opgericht in 1969 en gevestigd in Essen. Von Essen Bank biedt consumentenkredieten, hypotheken, lease-activiteiten van machines en spaar- en depositoproducten. Het bedrijf heeft 414 medewerkers in dienst.

Deze transactie zal worden afgerond behoudens de eindvoorwaarden en de vereiste goedkeuring van de toezichthoudende instanties. De overname heeft geen wezenlijke invloed op de solvabiliteit of nettowinst per aandeel van Fortis in 2006. Wel wordt verwacht dat het aan de investeringscriteria van Fortis zal voldoen.

Fortis Consumer Finance

Fortis Consumer Finance werd in april 2005, onder leiding van Marc Luet, een aparte business line binnen Fortis Retail Banking, waardoor de consumentenkredietactiviteiten in Nederland, België en Zwitserland werden samengebracht. Het is een belangrijke voortrekker gebleken van groei en verbeterd rendement en verwacht wordt dat het een aantal nieuwe markten zal betreden in Centraal-, Oost- en Zuid-Europa en het belangrijke bestaande marktaandeel in de Benelux zal consolideren. Fortis Consumer Finance is sinds 2005 actief op de Turkse consumentenkrediet-markt door de acquisitie van Disbank (nu Fortis Turkije) en is in Polen bezig om, voortbouwend op de bestaande aanwezigheid op deze snelgroeiende markt, consumentenkrediet-activiteiten op te bouwen.

Eind 2005 heeft Fortis Consumer Finance 977 medewerkers in dienst en vorderingen op klanten van in totaal EUR 2,6 miljard.

Fortis is een geïntegreerde financiële dienstverlener in bankieren en verzekeren. Met een marktkapitalisatie van EUR 32,8 miljard (30/11/2005) en circa 56.000 medewerkers behoort zij tot de 20 grootste financiële instellingen van Europa. In haar thuismarkt, de Benelux, neemt Fortis een toonaangevende positie in met een breed pakket financiële diensten voor haar particuliere, zakelijke en institutionele klanten. Vanuit de expertise in de thuismarkt ontplooit zij haar Europese ambities via groeiplatforms. Fortis opereert ook in geselecteerde activiteiten met een wereldwijd bereik. In specifieke Europese en Aziatische landen maakt zij met succes gebruik van haar knowhow en ervaring in bankverzekeren. Fortis is genoteerd aan de beurzen van Amsterdam, Brussel en Luxemburg en heeft een gesponsord ADR programma in de Verenigde Staten. Meer informatie is beschikbaar op www.fortis.com

Perscontacten:

Brussel:

+32 (0) 2 565 35 84
Utrecht:

+31 (0) 30 226 32 19
Investor Relations:

Brussel:

+32 (0) 2 510 53 91
Utrecht:

+31 (0) 30 226 32 20

PDF versie van het persbericht