Ingezonden persbericht


Vrijdag 23 december 2005

Benoemingen Friesland Foods

W.J.A. (Walter) Gerritsen (34) is per 21 december 2005 benoemd tot lid van de raad van commissarissen van Koninklijke Friesland Foods N.V.

Herbenoemd als lid van raad van commissarissen van Koninklijke Friesland Foods zijn per 21 december 2005: S.S.U. (Sybren) Attema (45), J. (Jakob) Draijer (60), A.J. (Jan) Kottelenberg (47), H. (Harm) Holman (48) en R. (Rob) ter Haar (55).

De Algemene Vergadering van Zuivelcoöperatie Friesland Foods U.A. heeft J. (Jentje) de Boer (43) uit Cornjum herbenoemd als lid van het bestuur van Zuivelcoöperatie Friesland Foods U.A. voor een periode van vijf jaar.

J.G.H. (Jan) Evering (59) was volgens rooster per 21 december 2005 aftredend en niet herbenoembaar als bestuurslid van Zuivelcoöperatie Friesland Foods. Jan Evering maakte sinds de fusie deel uit van het bestuur van de coöperatie.

Op 7 september 2005 had de Algemene Vergadering van Zuivelcoöperatie Friesland Foods Walter Gerritsen uit Beek al als opvolger van Jan Evering benoemd.

Terugbrengen aantal leden van het bestuur
De Algemene Vergadering stemde in met het voorstel van het bestuur van Zuivelcoöperatie Friesland Foods het aantal bestuursleden van de coöperatie terug te brengen van acht naar zeven personen. Het bestuur is van mening dat ze haar werkzaamheden ook goed kan uitvoeren met zeven personen. Als gevolg van dit besluit zal bij het aftreden van twee bestuursleden per december 2006 er slechts één nieuw bestuurslid worden verkozen.

Royal Friesland Foods is een multinationale onderneming die zich richt op het winstgevend ontwikkelen, produceren en verkopen van een breed assortiment zuivelproducten en vruchtendranken onder merk voor consumenten, professionele gebruikers en industriële afnemers. Met name in West- en Centraal Europa, West-Afrika en Zuidoost-Azië is Friesland Foods sterk op de zuivelmarkt vertegenwoordigd. De omzet bedraagt 4,4 miljard euro. In totaal zijn 17.500 medewerkers in dienst waarvan 12.000 buiten Nederland. De belangrijkste merken zijn Dutch Lady, Frisian Flag, Foremost, Friesche Vlag, Milli, NoyNoy, Peak, Bonnet, Rainbow, Completa, Debic, Frico, Friso, Pöttyös, Dots, Kievit, Appelsientje, Chocomel, Cécémel, CoolBest, DubbelFrisss, Extran en Fristi.