Heijmans N.V.

Heijmans bouwt ruim 900 wooneenheden aan het Science Park Amsterdam

's-Hertogenbosch - Heijmans Bouw heeft opdracht gekregen voor de realisatie van 721 studenteneenheden en 206 appartementen op het Science Park in Amsterdam. De totale bouwsom bedraagt 56 miljoen.

Science Park Amsterdam is een begrip als vestigingsplaats van een aantal belangrijke kennisinstituten, zoals de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica van de Universiteit van Amsterdam en international gerenommeerde onderzoeksinstituten als NIKHEF, AMOLF en CWI. De gemeente Amsterdam, de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek en de Universiteit van Amsterdam willen het gebied laten uitgroeien tot een omgeving voor inspirerende samenwerking en kennisuitwisseling.

De bouw van de appartementen en studenteneenheden past binnen deze uitbreidingsplannen. In januari 2006 zal Heijmans Bouw starten met de bouw van de 206 appartementen. Opdrachtgever van dit gedeelte van het Science Park is Andros CV, een samenwerking tussen Blauwhoed Eurowoningen en Ymere Ontwikkeling. Het ontwerp is afkomstig van architectenbureau Claus & Kaan, eveneens uit Rotterdam. De bouwsom bedraagt ruim 20 miljoen euro.

De bouw van het tweede gedeelte, bestaande uit 721 studenteneenheden, start waarschijnlijk medio februari 2006. De vestigingen van Heijmans Bouw Almere en Amsterdam zullen het project samen binnen twee jaar realiseren. Opdrachtgever voor de bouw van de studenteneenheden is Delta Forte namens Sichting DuWo, Woningstichting Rochdale en de Algemene Woningbouwvereniging. DKV Architecten uit Rotterdam tekende voor het ontwerp. De bouwsom van de studenteneenheden bedraagt 36 miljoen euro.

Voor meer informatie
Pers
Frank Janssen
Directeur Concerncommunicatie

+31 73 5435169
fjanssen@heijmans.nl

Analisten
Fons van Lith
Directeur Investor relations

+31 6 51314952
flith@heijmans.nl

DUWO
Afdeling Communicatie
Joke Rienmeijer/Ramon Schimmel
Tel: +31 (0)15 219 22 00
e-mail: ramon.schimmel@duwo.nl

Blauwhoed Eurowoningen bv
PR en communicatie
Wilma Bakker
Tel: +31(0)10 45 35 311
e-mail: wbakker@blauwhoed.nl

Heijmans nv - http://www.heijmans.nl