Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Jaarlijkse Krabbé kalender compleet gewijd aan Curaçao Jeroen Krabbé exposeert in Avila Beach Hotel Curaçao

Curaçao, 23 december 2005. Kunstenaar, filmacteur en regisseur Jeroen Krabbé (61) heeft afgelopen zondag een expositie van zijn werk geopend in het Avila Beach Hotel op Curaçao. Het betreft twaalf aquarellen van Curaçaose landschappen, die zijn gemaakt als onderdeel van een kalender.

Krabbé, die vooral bekendheid verwierf met filmrollen, onder meer in Soldaat van Oranje en de James Bond film The Living Daylights, studeerde in zijn jongere jaren aan de kunstacademie. De acteur exposeert dan ook regelmatig met zijn werk. Bovendien brengt hij jaarlijks een agenda en een kalender uit. In het Avila Beach Hotel zijn nu de twaalf aquarellen te zien, waarop lokale Curaçaose landschappen zijn weergegeven, zoals Playa Canoa, de Weg naar de Westpunt en een zonsondergang. Een van de favorieten is de zee bij Knipbaai. Puur azuur, turkoois, smaragd, schakeringen van blauw, gevat in de kenmerkende stijl van Krabbé.

"Ik heb twee jaar geleden een periode doorgebracht in het Avila Beach Hotel. Ideeën kreeg ik door goed om mij heen te kijken op het eiland, in het hotel legde ik de laatste hand aan de schilderijen. Vandaar dat ik ervoor heb gekozen om hier te exposeren. Ik heb hier een hele inspirerende tijd gehad", zegt Jeroen Krabbé.

De kunstwerken zijn gemaakt voor een kalender en agenda van 2006. Daarnaast zijn van ieder schilderij een zestigtal exemplaren gedrukt. De expositie is nog een maand in het Avila Beach Hotel te zien.

Avila Beach Hotel

Sinds 1949 is het charmante Avila Beach Hotel gevestigd in een prachtig 18e eeuwse gouverneurshuis op Curaçao. Hiermee vertegenwoordigt het hotel de historie en cultuur van Curaçao, het grootste eiland van de Nederlandse Antillen. Gedurende de afgelopen jaren is Avila Beach Hotel uitgegroeid tot een elegant resort, met circa 100 sfeervolle hotelkamers en suites, twee privé stranden, diverse bars en restaurants en een tennisbaan. Zie voor meer informatie www.avilahotel.com.