Gemeente Delft

Het college van B&W heeft de inspraaknota en de ruimtelijke onderbouwing voor Surinamestraat 1, het nieuwe pand voor de dagopvang voor daklozen en verslaafden, vastgesteld. Volgens het college is het stedenbouwkundig en functioneel aanvaardbaar om op dit adres de dagopvang te vestigen. Van 20 september tot 17 oktober was inspraak op de ruimtelijke onderbouwing mogelijk. Er zijn 34 inspraakreacties binnengekomen. De ruimtelijke onderbouwing biedt argumentatie voor de benodigde bestemmingsplanwijziging.

De 34 inspraakreacties zijn samengevat en beantwoord in de nota 'Inspraak ruimtelijke onderbouwing gebruikswijziging pand Surinamestraat 1'. Een deel van de insprekers vindt andere locaties geschikter dan de Surinamestraat of is het niet eens met de procedure, anderen voorzien overlast en criminaliteit, vragen zich af in hoeverre planschade telt, hoe maatschappelijke opvang in Delft georganiseerd is en of het gebied wel voldoende gedifferentieerd is in functies. Naar aanleiding van de inspraakreacties is de overzichtskaart van functies in het plangebied aangepast en de milieuparagraaf in de ruimtelijke onderbouwing aangevuld. De conclusie is dat de vestiging van de dagopvang op de Surinamestraat 1 stedenbouwkundig en functioneel aanvaardbaar is.

De vaststelling van de ruimtelijke onderbouwing maakt het vervolg van de procedure mogelijk. Begin 2006 komt de bouwaanvraag en het voornemen tot vrijstellingverlening (van het bestemmingsplan) zes weken ter inzage te liggen. Gedurende die periode kunnen belanghebbenden schriftelijk of mondeling hun zienswijze hierop kenbaar maken.

Alle insprekers ontvangen de inspraaknota thuis. Anderen kunnen hiervoor terecht op www.gemeentedelft.info/ actuele dossiers/ dagopvang.

Voor de redactie

Nadere informatie bij: Sharon Buys, gemeente Delft, tel. 260 29 75.
-----------------------


---- --