Ingezonden persbericht


DOMINICK MUERMANS ENTHOUSIAST OVER FORMULE 3 TEST OP REGENACHTIG VALENCIA!

VALENCIA, 22 DECEMBER 2005 - In regenachtige weersomstandigheden vond afgelopen week op het circuit van Valencia (Spanje) een officiële Formule 3 test plaats ter voorbereiding op het seizoen 2006. Dominick Muermans, die uitkwam voor het Nederlands Kampioensteam Van Amersfoort Racing, testte gedurende de driedaagse sessie zowel de oude 304 als het nieuwe 305 chassis. Ondanks dat hevige regenval continu het 4 kilometer lange circuit teisterde, bleef de geboren Limburger knap overeind en wist telkens zijn tijden aan te scherpen. Met de tests in Oschersleben, Jerez de la Frontera en Valencia heeft de 21-jarige coureur veel kilometers gemaakt voor het team uit Laren. Op 20 en 21 januari aanstaande zal Muermans zijn Formule 3 testwerkzaamheden op dezelfde baan voortzetten.

Doordat zowel de Formule Renault 2.0 teams als de eveneens aanwezige Formule 3 teams om het uur verplicht moesten switchen om te mogen testen, kwam Muermans elke dag slechts 4 uur in actie. Tussen de aanhoudende regenbuien startte Muermans zijn sessie in de oudere 304 chassis en werkte een intensief trainingsprogramma af, waarbij diverse set-ups en race simulaties werden geprobeerd. Op de tweede dag mocht de inwoner uit Maaseik het nieuwe 305 chassis van Van Amersfoort Racing aan de tand voelen. Deze test duurde echter niet lang. Doordat steentjes op de baan tussen de onderdelen van de Formule 3 bolide waren terecht gekomen, vervolgde Muermans zijn test in de 304. Dominick leerde op de natte baan veel van de auto en werd zelfs ondersteund door Formule 1 coureur Robert Doornbos die hem met raad en daad ter zijde stond.

Op de afsluitende testdag was het droog in Valencia, maar het asfalt grotendeels bevroren. Gelukkig wist Muermans in het 304 chassis de nodige kilometers te maken voor zijn team en gaf hij voortdurend feedback over de auto. Gedurende alle dagen lag het accent voornamelijk op het beter leren begrijpen van de auto, zodat Muermans met voldoende kilometers in de benen de overgang naar het 2006 Recaro Duits Formule 3 Kampioenschap makkelijker kan maken.

DOMINICK MUERMANS: "Ondanks dat het veel heeft geregend is deze test niet geheel 'in het water' gevallen. Integendeel! Deze klasse vergt het uiterste van jezelf en bewijst nogmaals dat je elke ronde 110% moet inzetten om een snelle tijd neer te zetten. Bovendien had ik op Valencia te maken met tussenpauzes van een uur en had ik slechts 4 uur per dag de tijd om daadwerkelijk te testen. Verder was het goed om in beide chassis' te rijden en merkte vooral de aerodynamische verschillen tussen de twee bolides. Verder wil ik het team van Van Amersfoort bedanken voor de technische ondersteuning en Robert Doornbos voor de tips die hij mij heeft gegeven. Ik verheug me op de volgende test hier in Valencia. Normaal gesproken zijn de weersomstandigheden beter dan nu en ik hoop dat we daar veel kilometers gaan maken want dan leer je het meeste!"

Nieuws en foto's zijn ook verkrijgbaar via Dominick Muermans' officiële website: www.dmuermans.com. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Roelof Oosterhuis (+ 31 652 056 637 / media@insightf1.com).